Så många flyktingar tar Falkenberg emot

Falkenbergs kommun tar idag emot färre flyktingar än vad både Hylte och Laholms kommun gör, trots att befolkningen nästan är dubbelt så stor. Detta stod klart efter att Migrationsverket gjort en rapport om kommunernas mottagande av flyktingar 2014- (jun/jul) 2015.

Falkenberg hamnar på plats 130 när det gäller kommuner som är bäst på att ta emot flyktingar i jämfört med folkmängd i Sverige. Falkenberg är däremot betydligt bättre än Varberg och Kungsbacka som ligger mycket längre ner i rankingslistan i Sverige. Observera att listan för mottagna flyktingar år 2015 är uppdaterad i juni/juli.

falkenberg-invandring-migration-halland-flyktingar

 

Under dagen har vi på Falkenbergare försökt få kontakt med Migrationsverket igenom att besöka dem. Vi möttes av ett vänterum med 20-30 personer som troligen söker asyl, eller svenskt medborgarskap. Med respekt för att de har annat att stå i, så har vi ännu inte fått någon kommentar om ämnet.

Hjälpa till?

Den uppmärksammade flyktingskatastrofen har fått många människor att engagera sig i dessa frågor. Många hjälper nu till med insamlingar, bostäder, arbeten och mycket annat. Intiativen har varit många och bra, men det kan alltid bli bättre. Vill du hjälpa till kan du kontakta Migrationsverket, kommunen eller någon frivillig organisation.

 

1 kommentar på “Så många flyktingar tar Falkenberg emot

  • 15 september, 2015 at 15:42
    Permalink

    Jag antar att detta rör sig om ensamkommande barn.
    Rubriksättningen är med andra ord ”något tveksam”!

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *