Shopping

I Falkenbergs kommun så finns det flera bra alternativ för dig som vill shoppa. Självklart så har vi hela Sveriges ”shopping-mecka” Gekås i Ullared. Dessutom har vi även ett centrum där det finns en hel del butiker som du kan se dig omkring i. Kanske är Falkenberg den staden i Sverige som lockar flest turister med sin shopping. 2015-08-28 13.07.47Det är knappast omöjligt, då Gekås lockar flera hundratusentals besökare varje år. Här nedan kan du läsa mer om vad du kan förvänta dig för slags shopping i Falkenberg.

Butiker i centrum

Ett av tre områden där det går att shoppa i Falkenberg är naturligtvis deras centrum. Där hittar du flera kända / okända butiker där du kan hitta inredning, kläder, träningsredskap, klockar, mat, och mycket, mycket annat. I Falkenberg så ligger även en galleria som kallas bara för ”Gallerian”. Där kan du gå igenom ett varuhus där du hittar flera populära butiker. I Falkenbergs galleria så finns även ett mycket populärt café som kallas På G. Där kan du slappna av med kanske en härligt kopp kaffe efter att du varit och shoppat i Falkenberg. Lite exempel på butiker som finns i centrum så kan vi ge dig Intersport, JC, Gina Tricot, Jack & Jones, Lindex, Kapp Ahl, Hemmakväll, Bröderna Johansson, Dressman, Boys 2 Men, och Kicks. Det finns naturligtvis fler butiker än så, men det var bara ett exempel.

Gekås – Ullared

Som vi tidigare nämnde så bidrar främst Gekås i Ullared till varför så mycket turister vill komma till Falkenberg och shoppa. Gekås i Ullared har under flera år bara blivit större och större, och nu känner nog nästan alla människor i Sverige till detta gula varuhus. I varuhuset så hittar du nästan allt som kan tänkas behövas för ditt hem. Du hittar t.ex. elektronik, kläder, smink, mat, inredning, lampor, leksaker, och mycket mera. Detta till mycket billiga priser som fortsätter att göra så alla deras kunder höjer på ögonbrynen och tänker ”är det verkligen så billigt?”. På Gekås så har de för ett tag sedan valt att satsa lite mer på varumärken. Därför hittar vi produkter, kläder, och parfymer från mycket kända märken. Till exempel så kan du hitta märken Hugo Boss, Fred Perry, och flera andra i deras sortiment.

Gekås har bara försäljning i det fysiska varuhuset i Ullared, vill man fynda online kan man istället vända sig till rabattsidor som rabattkodsidan.se som samlar ihop erbjudanden från många olika nätbutiker.

Det är inte bara själva varuhuset som bjuder dig på shopping i Ullared. Runt omkring varuhuset så har det nästan blivit till en liten köpstad med butiker och restauranger. Det vill säga att det inte bara är Gekås som gäller om du vill shoppa i Ullared.

Fynda

Ett annat ställe som du kan shoppa på i Falkenberg är Fyndas varuhus. Det är en stor butik, som delar sin byggnad med några andra mindre verksamheter. Fynda i Falkenberg ligger vid Smedjeholmen (på väg mot Skogstorp från centrum). När du är på Fynda så kan du köpa massvis med saker till ditt hem. Här har de elektronik, lampor, biltillbehör, verktyg, inredning, hud & hårvårdsprodukter och mycket annat. En butik som vi kan kalla för Gekås Mini.

Shopping i framtiden

Enligt planer så har kommunen planerat ännu ett stort köpcenter i Falkenberg. Detta ska vara i samband med att de bygger upp det helt nya området Kattegatt som ska ligga ut med spritrakan i Falkenberg. Det är svårt att berätta redan nu när det planeras att vara helt klart, och det är även lite svårt att tala om vilka butiker som kommer öppna där, och vilken typ av shopping som du kommer kunna förvänta dig när du ska besöka det nya shoppingcentret. Att shoppa i Falkenberg är bara en av tusen saker som du kan göra i vår lilla stad!