Wheels & Wings 2017

Wheels & Wings anses vara Sveriges största bilträffar. Under flera år har Falkenberg stått värd för folkfesten som bjuder på såväl cruising som utställning av vetaranbilar. ”Raggarbilar”, ”jänkare”, ”veteranare”, kalla ni det vad nu vill, allt detta finns under sommarens stora veteranbilsträff i Falkenberg.

  • Wheels-and-wings-2017-falkenbergCruising genom Falkenbergs centrum
  • Bilträff & Bilutställning vid Falkenbergs Motorbana
  • Marknad & Knalleland
  • Flygshow ala Wheels & Wings

Wheels & Wings 2017 kommer att arrangeras i Falkenberg den 14 & 15 juli.


Karta för Cruising – Här kör bilarna!


Endast vetaranbilar med årsmodell 1977 eller äldre får delta i Wheels & Wings cruising & utställning! 

Cruising & bilträff

Allt pekar på att Wheels & Wings 2017 blir ett lika välbesökt och omtyckt evenemang som vanligt. Mest troligt är att evenemanget kommer att ske i sann tradition. Det innebär att Falkenberg återigen fylls med veteranbilar och likasinnade kan träffas. Under Wheels & Wings så anordnas även en cruising genom Falkenbergs centrum. Denna cruising är uppskattad av många besökare & nostalgiker. Nedan har vi redat upp lite aktiviter och händelser som du inte bör missa under Wheels & Wings.

Utställning – Många besökare kan uppleva nostalgi under Wheels & Wings i Falkenberg. På utställningen på Falkenbergs Motorbana samlas massor av bilintresserade människor. Anledningen för att skåda äldre bilar. Främst jänkare eller veteranare som vi är vana att kalla dom.

Cruising – Varje år så anordnas även en cruising genom Falkenbergs stad. Då kommer alla deltagare att köra sakta genom Falkenberg. Oftast samlas många turister, lokalbor, och bilfantaster ut med stadens gator. Cruisingen brukar se under kvällen under båda dagarna som Wheels & Wings pågår.

Program för Wheels & Wings

Bo i Falkenberg under Wheels & Wings

Under tiden som Wheels & Wings pågår i Falkenberg så beräknas staden ha ungefär 15.000 turister. Alla dessa turister behöver i många falla någonstans att övernatta. I Falkenberg finns det flera olika typer av boenden som kan passa. Det finns bl.a. hotell, bed & breakfasts, camping m.m. Du kan själv välja vilken typ av boende som du vill sova hos under tiden som du besöker Falkenberg.Booking.com

Info & händelser

I Falkenberg har Wheels & Wings varit en kär tradition. Både för besökare av själva evenemanget, och för de som bor i Falkenberg året om. Bilträffen och cruisingen har blivit som en del av den sommar som finns i staden. Tidigare så anordnades Wheels & Wings i Varberg. Där blev folkfesten inte lika uppskattad. Många hade synpunkter på deltagarna och själva evenemanget. Därför flyttade arrangörerna Varberg Automobile Club hela evenemanget til Falkenberg.

Om Wheels & Wings 2017 i Falkenberg

Wheels & Wings är en av de största utställningar med bilar, motorcyklar, och flygplan som finns i Sverige. Under flera år har denna utställning anordnas av en lokal klubb som jobbar hårt med att få helgen så bra som möjligt för alla besökare, invånare och deltagare. Det brukar hända väldigt mycket runt omkring Wheels & Wings förutom just utställningen som kommer ske vid Falkenbergs motorbana även detta år.

Under denna helg kommer det även bjudas på en cruising genom Falkenberg. Då kommer alla besökare att kunna stå ut med Falkenbergs gator och kolla in alla fräcka bilar och motorcyklar. Det kommer även bli en flygshow som ofta är populär och uppskattad.

År 2017 kommer troligtvis bli ännu ett år fullt med roliga evenemang, och saker som händer i Falkenberg. Vi kommer försöka uppdatera med all information om Wheels and Wings så att du som läsare får kolla på allt som har med evenemanget att göra.