Ullared

ullared-gekås-falkenberg-sverigeDet åker mängder av människor till varuhuset Gekås i Ullared för att oftast shoppa eller campa. Ullared är en liten by som ligger ungefär 30 km nordost om Falkenbergs centrum. Den lilla byn är känd över hela landet för sitt stora och gula varuhus.

Hotell i Ullared

Om du vill se till att få ett bra boende i Ullared eller Falkenberg så rekommenderar vi dig att gå in på vår sida över alla hotell i kommunen. Du hittar den här uppe i menyn och under turist. Där hittar du några alternativ som ligger nära varuhuset eller i Falkenbergs stad. Du kan då välja fritt på de hotell som vi rekommenderar och se till att boka via vår sida. Hoppas du hittar vad du söker, och blir nöjd med ditt boende under tiden som du vistas i Ullared eller Falkenberg.Booking.com

Boka boende i Ullared

Här nedan kan du enkelt söka boende i Ullared. Det finns en ganska lång rad alternativ för dig som söker efter ett boende. Du kan välja på hotell, camping, stuga, bed & breakfast och semsterhus. Du hittar alla dessa typer av boenden igenom att bara klicka vidare på ”sök”. Där kan du se priser och boka smidigt online. Du kan även via vår sök-ruta hitta hotell & andra boende i Falkenberg.

hotell-boende-ullaredCamping & Stugor i Ullared

Letar du istället efter ett mer enkelt boende där du kanske tar med dig husvagn eller tält? Då kan Ullareds Camping stå till tjänst att ta emot dig. Campingen ligger väldigt nära själva varuhuset och det är gång avstånd mellan dessa två platser. Hit kommer många husvagnar och en del tält. Det är även väldigt populärt att bo i stuga i Ullared. Det hittar du på campingen där de hyr ut stugor där sina trogna besökare kan bo under deras shoppingresa till Ullared. Du hittar mer alternativ och information om camping & stugor under fliken turist som du hittar längst upp i menyn.

Shopping & Varuhuset

I Ullared så är det drömläge för dig som vill handla allt du kan tänka dig på lågpris. Kläder, inredning, elektronik, träningsredskap, hudprodukter, ja allt! I det gula och gigantiska varuhuset på hela 35 000 kvadratmeter så finns det plats för restauranger, caféer och självklart massor av varor. Därför är det ofta något som passar alla besökare.
Det finns mycket att säga om Gekås i Ullared. Det är ett unikt varuhus för shopping av alla dess slag som nu även blivit rikskänt. Detta kanske är tack vare Kanal 5 som under flera säsonger gjort en tv-serie och Ullared. Denna tv-serie är mycket uppskattad och har mängder av tittarsiffror. Då är det inte heller konstigt att det kommer massor av turister över hela landet, eller till och med över hela norden. Ett perfekt ställe att åka till om du vill shoppa i Falkenberg.

Ullared kallar många turister detta shoppingsmecka för, men vi i Falkenberg vet att det är en skillnad på Ullared och Gekås. I närområdet av själva varuhuset ligger Ullareds camping som av initiativ av Gekås öppnades under 2000-talet. Här kan du koppla av med din familj och hitta på massor av roliga aktiviteter hela sommaren. Detta samtidigt som du shoppar billigt inne i varuhuset.

Sveriges största turistmål

Det vanligaste turistmålet i hela Sverige är faktiskt Gekås i Ullared. Det är med sina 4,8 årliga besökare med råge ett av de ställen som är populärast för turister i Sverige att åka till. Det kanske man som boende i Falkenberg inte kan tro. Det är väl trots allt bara ett stort varuhus? Tack vare Ullareds hotell & camping så tror nu ledningen på att de kan rycka ifrån ännu en gång och slå nya besöksrekord för året. Många spår nämligen att Ullared bara kommer att bli större och större. Kommer Ullared någonsin att slå i taket?

Byn Ullared

Om vi ska fokusera på Ullared utan att nämna varuhuset och alla kringliggande affärer som NetonNet, Martin Shop, Göteborgs Kex, Burger King m.m. Så har vi en liten och vacker by. Här bor ungefär 800 personer och i byn ligger även en högstadieskola. Denna skola heter Apelskolan och har flera hundratals elever från landsbygden nordost om Falkenberg. En bit utanför Ullared ligger Axtorna som är känt för sitt historiska slag mellan Sverige och Danmark för mycket längesedan. Enligt historien så ska tusentals man dött under det blodiga slaget.

Vad finns att göra i Falkenberg?

Som turist i Ullared eller Falkenberg så kan det vara bra att veta lite om vad det finns att göra under tiden som du är här. Det kan vara kul att kanske testa på eller besöka något annat som finns i trakten. Då kan du läsa mer om vad det finns att göra i Falkenberg. Du kanske vill besöka den långa och vackra sandstranden Skrea Strand? Kolla på Falkenbergs FF? Besöka Vallarna? Eller varför inte bara vandra i vår fina stad?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *