Att göra

Vill du få tips på vad du kan göra i Falkenberg? Slumpa fram lite olika förslag här nedanför!


badhusparken-falkenbergSlumpa fram tips!

 

Besök bil- & flygmuseumet i Ugglarp – Vid Ugglarp hittar vi till bil- & flygmuseum!

 

händer-göra-falkenberg

Lägg till eget tips!


Falkenberg är en stad där du som turist, eller invånare kan göra massor med roliga saker. Under främst sommarhalvåret händer det mycket i Falkenberg. Då kan du t.ex. besöka Wheels & Wings cruising, bada på Skrea Strand, shoppa på Ullared, eller se buskis på Vallarnas Friluftsteater. Nedan låter vi dig slumpa fram ett tips på vad du kan göra i Falkenberg.

falkenberg-torg-centrum-bildTips på saker att göra i Falkenberg

Här har vi dragit upp lite tips och länkar till saker som du kan göra i Falkenberg. Det kan vara ganska bra att ta titt över dessa tips om du skulle ha idétorka på vad du kan hitta på i staden.

 • Bada på Klitterbadet
 • Besök Skrea Strand
 • Spela Bowling
 • Shoppa i centrum
 • Shoppa i Ullared
 • Ta en promenad & se Falkenbergs sevärdheter
 • Se på Falkenbergs FF
 • Besök Falkenbergs bion
 • Åka skidor (Skidort nära Falkenberg)

Det finns mängder av roliga och intressanta saker att göra i Falkenberg året om, men i synnerlighet på sommaren så sker de flest evenemang i staden. På denna sida så har vi tagit upp flera saker som brukar vara populära att göra under semestern eller året om i Falkenberg. Perfekt upplysning för dig som kanske är turist i staden. Här nedan hittar du lite olika alternativ av vad som du kan hitta på.

Om du vill hitta aktuella saker som händer i Falkenberg så rekommenderar vi dig att gå till – Händer i Falkenberg.

Där lägger vi upp alla nyheter och uppdateringar om vad som finns att göra i Falkenberg. Där kan du läsa mer om evenemang, konsterter, tävlingar och mycket mer. Vi försöker uppdatera så mycket vi kan, och hoppas du kan hjälpa oss om du vet att något speciellt är på gång i Falkenberg.

Här nedan har vi radat upp lite saker av vad det finns att göra för dig som är boende i Falkenberg eller turist. Det kan vara smart att som novis i staden använda sig av vår hjälp för att hitta något som kan passa dig.

sevärdhet-falkenbergs-kyrkaEvenemang & sevärdheter

Det finns ganska så mycket du kan välja på att göra i Falkenbergs centrum. Staden har absolut mest evenemang på gång under sommaren då Vallarnas friluftsteater drar igång, Wheels & Wings kommer till staden, och andra saker som Pride, student, kräftfestivalen, utomhusbio och mycket annat händer. Det finns många årliga traditioner som vi falkenbergare och våra turister uppskatar och troget besöker varje år.

Det finns mycket sevärdheter som kan vara roliga att besöka eller se under den tid som du bor i Falkenberg. Bland annat finns tullbron som är en mycket vacker bro som går över Ätran och är vackert belägen ut med Falkenbergs centrum. Det finns även ett museum i Falkenberg som är uppskattat både av besökare och de som är boende i Falkenberg. Vi kommunen så hittar vi även massor av andra saker som kan kallas för sevärdheter. Bland annat finns Åkulla bokskogar som är ett skyddat område med massor av bokar och vackra platser för picknickar, och vandring.

Våra vackra stränder får vi också kalla för sevärdheter och det finns naturligtvis fler stränder än bara Skrea Strand, som för övrigt är den mest populära under sommaren. I kommunen hitta vi även Olofsbo strand, Ringsegård, och Ugglarps strand.

>Sevärdheter i Falkenberg

Hitta vad som händer i Falkenberg

Vårt mål är att kunna uppdatera dig som är intresserad av att veta vad det finns att göra i Falkenberg. Det händer massor av saker på både sommaren och vintern som kan vara roligt för dig att veta om, eller till och med delta i. Se till att hålla dig aktiv i vår facebook-sida eller här på hemsidan för att veta mer om vad som händer i Falkenberg och vad som är på gång. Vi hoppas naturligtvis att vi kan hjälpa dig på bästa möjliga sätt.

Vallarna

tips-att-göra-falkenbergNära centrum så ligger Vallarna. Det är en stor skogspark som täcker en stor del av Falkenbergs stad. Parken skapades 1916, och står än idag kvar i Falkenberg. I parken så kan du titta på djur i det lilla zoo som finns med inhängande djur. I parken så hittar vi naturligtvis även Vallarnas friluftsteater. Där körs bland annat de populära buskis-föreställningar, allsång på Vallarna och en del andra evenemang som ofta lockar tusentals människor varje år. I den vackra skogsparken ut med Ätran så kan du även gå ”Doktorspromenaden”, spela frisbee-golf, träna på ett utomhus gym och ta del av den vackra naturen. ’

Vallarna slutar precis vid en träbro som går rätt över Ätran och in i bostadsområdet Fajans. Bron kallas för Fajansbron och är populär att gå på, och fotografera från. Älskar du fiske så är Vallarna och doktorspromenaden ett paradis för dig. Där är det nämligen populärt att kasta spö, och hoppas på att en eller annan lax ska fastna på kroken.

Skrea Strand

Något som är helt gratis, men ändå lockar mängder av turister till staden är Skrea Strand. Stranden är ungefär 2 km lång och har en area på cirka 18 hektar. Det ger plats åt många soldyrkande turister och invånare i staden som fyller hela stranden vid en varm sommardag i Falkenberg. Vid Skrea Strand så hittar du mängder av kiosker, glassbarer, caféer och hotell. Även Falkenbergs badhus Klitterbadet ligger bara ett stenkast ifrån stranden. Även plats för tennisbanor och minigolf finns tätt intill Skrea Strand. Det gör området perfekt för dig som vill aktivera dig under din semester eller vardag i Falkenberg.

Det finns gott om badhytter och stugor vid stranden som du kan köpa, eller hyra under sommaren. Dessa stugor är oftast väldigt små, och ligger som en stugby precis vid stranden. Ett mycket trevligt område med både folk som är boende i Falkenberg och turister.

Ullared / Gekås

Sveriges största turistmål och nu mera även ett tv-program är Ullared eller Gekås som vi falkenbergare säger. Hit lockas mängder av turister och varuhuset är vält känt över hela Sverige. Ullared är hur som helst en ort som ligger cirka 30 km nordost om Falkenbergs stad. Det absolut populäraste i byn är naturligtvis varuhuset Gekås som slår rekord på rekord på vinst, och besökare. Det finns goda möjligheter för dig som letar efter ett boende eller hotell i Ullared. Med tanke på att det är Sveriges största turistmål, så finns det naturligtvis lösningar för dig som vill bo på camping, i stuga, bed and breakfast eller hotell i Ullared.

Det finns mer i Ullared än bara varuhuset Gekås. Det finns en galleria precis i jämte Ullared som har populära butiker för dig som letar efter kläder, skor, mat, eller vildmarksutrustning. Endast en liten bit bort från Ullared ligger även en slagfält som kallas för Axtorna. Där ska Sverige krigat mot Danmark år 1565 och ungefär 4.000 man ska ha dödas under kriget.


Lägg till ditt tips

Har du ett tips på vad man kan göra i Falkenberg?

1 kommentar på “Att göra

 • 30 oktober, 2016 at 07:54
  Permalink

  44 olika smaker på glass😱🍦👌🏼

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *