Gym i Falkenberg

Det finns en lång rad olika gym som du kan välja att träna på i Falkenberg. Många i staden håller sin kropp i trim med hjälp genom att träna på gym. Därför ligger dessa träningslokaler ganska så tätt på Falkenbergs gator. Det första du bör tänka på när du väljer vilket gym du ska träna på är att kanske inte alltid ta ”det första bästa”. Utan träna på lite olika ställen för att se vilket som faller dig bäst i smaken.


gym-hälsa-falkenbergKom å Hälsa

I Falkenberg finns bland annat Kom å Hälsa. Ett gym som prioriterar sammanhållning, hälsa och träning. Du kan själv välja vilken träningsform som passar dig, och träna ut efter det. Kom å Hälsa har nämligen gjort det möjligt att delta i deras träningspass, motivationssamtal, eller ta hjälp av personlig tränare.

Storgatan 45
311 31 Falkenberg
0346 – 125 50
kontaktamig@komahalsa.se
Läs mer om Kom å Hälsa


friskis-svettis-falkenbergFriskis & Svettis

Nere vid Skrea Strand så ligger ett populärt gym som kallas Friskis & Svettis. Gymmet är till för alla som vill komma i form, få upp flåset, eller styrketräna. Där kan du välja mellan flera olika träningspass som leds av instruktörer och ledare. Du kan även träna på egen hand i deras gym.

Västerhavsvägen 2
311 42 Falkenberg
0346-836 80
Läs mer om Friskis & Svettis


Vissa gym i Falkenberg har olika aktiviter eller träningspass som du kan delta i. Då kommer du med en instruktör gå igenom en del övningar som är bra att utöva. Du kan sedan välja om du vill fortsätta med kursen, eller om du vill testa något sätt att motinera på. Vi har sett till att lägga till några tips för dig som vill träna och hålla dig i god hälsa. Du kan läsa om dem här nedanför.

Löpning

Det finns en del spår som du kan använda dig av för att löpa, och hålla uppe flåset. Populära ställen för att ta sig en joggingrunda är på slingor och spår som går i vackra miljöer. Det kan vara på Skrea Strand, ut med ätran eller i någon skog. Många tar sig även ut till Åkulla bokskogar för att snöra på sig dojorna och dra iväg på en tur.

Motion med Military Fitness

Vid löparslingorna på Vallarna i Falkenberg är det populärt att utöva military fitness. Det är en modern form av träning där du tar mer spartanska träningsredskap till hjälp. Det handlar om flytta stockar, springa bland bildäck och liknande. Allt för att likna en militärisk form av träning, som många kanske känner igen från lumpen. Military fitness har växt sig stort, inte bara i Falkenberg, utan världen över. Nu för tiden finns det t.o.m. tävlingar för att utse den person som faktiskt behärska denna sortens träning på det bästa sättet.