Rättegång av Maxrånet startar idag – Uppdateringar

Idag hålls rättegång för det rån som skedde på Max Hamburgerrestaurang omkring allahelgonsafton 2015. Efter många turer fram och tillbaka, så verkar all information finnas för att ta saken till en rättegång. 

Rättegången startade i morse med att åklagaren la fram en sakframställan. En sakframställan innebär att åklagaren lägger upp punkter med de saker som gärningsmännen gjort sig skyldiga till. Enligt åklagaren så handlar det om grovt rån, misshandel, och t.o.m. mordförsök. Nedan kan du läsa en liten sammanfattning av vad som händer i rättegången i Varberg just nu.

max-personal-kläder-rån

En skjorta som bars av en misshandlad anställd

  • Max Hamburgerrestaurang vill ha 565 000 kronor i skadestånd
  • Alla erkänner någon form av inblandning i rånet, förutom den åtalade tjejen som arbetade på restaurangen under råntillfället.
  • Det flesta kläder och material ska ha eldats upp efter rånet för att dölja bevis.
  • Två av de anställda blev misstänkta som rånare då de missat rutiner angående kontanthanteringen. Det innebar att det fanns mer kontanter än vanligt på kontoret under råntillfället.
  • Ingen person erkänner den misshandel/mordförsök som åklagaren tog upp i sin sakframställan. Enligt den drabbade kvinnan ska kofoten hållits med den vassa sida framåt, och slagen var riktade mot huvudet.
    Samtidigt ska offret skrikit i stil med ”Ta vad ni vill, gör vad ni vill!”. Något som inte stoppade slagen, som nu anses vara ett försök till mord.
  • En rånarluva som användes vi rånet hittades under en husrannsakan hos en av männen, vilket stärkte misstankarna ytterligare.
  • Enligt åklagaren ska en nöddörr varit olåst öppen med flit, och det ska varit den kvinna som arbetade på restaurangen som ska ligga bakom varför inte dörren var låst. Det var igenom denna nöddörr som gärningsmännen kom in.

Ytterligare uppdateringar kommer senare under dagen. Vill du följa rättegången live så kan du göra det inne på SR.se/halland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *