Falkenbergs FF krigade hem 1 poäng mot Elfsborg

Falkenbergs FF spelade idag 2-2 mot IF Elsborg. Detta efter att vänt ett underläge från 2-0 inför ungefär 5500 åskådare.

Mål för falkenbergs ff stod David Svensson och Per Karlsson för. Detta skedde i minut 54′ och i minut 59′. Vårt lilla referat av matchen följer nedan. Vi var naturligtvis på plats och kunde se Falkenberg ro hem en poäng mot topplaget.

Referat

Matchen började med chanser från båda hållen. Matchens tempo var högt, och det syntes att spelarna trivdes i ett perfekt och soligt väder. Precis innan halvtid var Elfsborg det mest pressande laget, och såg till att göra första målet tätt innan halvtidsvila. 1-0 efter första halvlek, och sedan 2-0 efter några minuter efter att andra halvlek startat.

Falkenberg slutade aldrig tro att matchen var över, och kämpade väl in i det sista. Det belönades med två mål strax efter Elfsborgs 2-0 överläge. Falkenberg gjordes ett mål via att David Svensson fått en retur från en hård frispark som var placerad precis utanför straffområdet. Andra mål nickades in av Per Karlsson efter en fin slagen hörna. Jublet och låten ”tillsammans för falkenberg” tystade då Elfsborgs klack, som i övrigt var den som hördes absolut mest under hela matchen.