För stökigt vid Falkenbergs skatepark ! – Insändare

Vi nåddes av en insändare angående skateparken i Falkenberg idag. Du kan läsa insändaren här nedanför.

Varför inte skaffa ett förbud mot alkohol & rökning vid skateparken? Under sommartid så är det vanligt att se flera ungdomar som både röker och dricker. Detta stör mig och flera andra besökare av parken. Hur kul är det att bli utsatt för berusade besökare och andas in rök när man försöker vara aktiv? Om inte förbud för rökning skulle träda i kraft så kanske åtminstone en ”rökruta” en bit ifrån lösa problemet.

skate-falkenberg-parkAtt införa åldersgränser, speciellt under sommaren tror jag vore en bra idé. Vid Halmstads skatepark har dom ett system för de som åker i parken. Under vissa tider får vissa åldrar vistas i parken, det kan vara till exempel från 08:00-14:00 får alla vara i parken, men från 14:00-20:00 får bara åldrarna 13 år och uppåt vistas i skateparken, och efter 20:00 så får man vistas som man vill igen. Detta systemet fungerar bra i Halmstad, så varför skulle det inte fungera bra i Falkenberg också? Jag tror det hade blivit roligare för alla och minska risken för översvämning av besökare i parken.

En annan sak, som ibland kan vara den viktigaste. Det är att föräldrar som tar med sig mindre barn till skateparken i Falkenberg också håller koll på dem! Det är inte ovanligt att många unga barn skadar sig, eller åker där de inte bör. Det händer att föräldrar ofta sitter med sin mobil, eller surfplatta samtidigt som barnen slagit sig.

Hade även varit bra om någon sett till att lampan fungerar vid skateparken. Den har varit sönder en längre tid, och försvårar åkandet på kvällarna för oss!

Anders Badenfelt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *