Guide / Info

Här på hemsidan försöker vi samla så mycket fakta och information om Falkenberg som möjligt. Det innebär alltså att vi kan ge en guide för dig som vill veta mer om staden, kommunen och vad som händer. Här på falkenbergare har vi samlat värdefull info gällande sevärdheter, turistmål, shopping, företag och vad som finns att göra. Vårt mål är att göra denna guide så bred och så bra som det bara är möjligt.

fakta-falkenberg  sevärdheter  shopping-falkenberg  företag-i-falkenberg

Fakta

Om du klickar dig vidare för att läsa mer om fakta som finns för Falkenberg så kommer du få en hel del info framför dig. Bland annat så kommer du att kunna läsa om Falkenbergs historia och hur det var i staden förr i tiden. Vi har även sett till att skriva lite kort om alla stadsdelar som tillsammans bildar Falkenbergs stad. Det kan vara värdefullt att veta om en del saker om du t.ex. planerar att flytta till en stadsdel i staden.

Bland all fakta så kommer du först mötas av några små spalter med ”snabbfakta”. Denna text tar främst upp den mest omfattade fakta som finns för Falkenberg. Det är en bra hjälp för att så snabbt som möjligt få koll på den grundläggande faktan som rör staden.

Sevärdheter & turistmål

Det finns naturligtvis en massa av sevärdheter som du inte får missa om du är på besök i Falkenberg. Det helt klart största turistmålet i Falkenberg är även Sverige populäraste turistmål. Vi syftar naturligtvis på det stora gula varuhuset i Ullared – Gekås. Hit lockas mängder av turister och människor som älskar billig shopping. Detta har resulterat i att Ullared har blivit försedda med Sveriges kanske största parkeringsplats. Förutom det, så har även Ullared fått fram både hotell och camping för alla de gäster som vill övernatta i anslutning till det stora varuhuset.

Andra sevärdheter och turistmål i Falkenberg som kan vara värda ett besök är Skrea Strand. En 2 kilometer lång sandstrand som är mycket populär under sommarhalvåret. På Skrea Strand i Falkenberg finns en massor av roliga aktiviteter som ligger intill stranden. Bland annat finns det restauranger, hotell, minigolf-bana, badhus och flera mindre butiker.

Om du vill läsa mer om vilka andra härliga sevärdheter och turistmål så kan du läsa mer på de sidor som du når längre upp på sidan. Där kommer du få en bättre över blick över vilka saker som vi tycker är värda att besöka enligt oss.

Shopping

I centrala delen i Falkenberg så finns det goda möjligheter till att shoppa. Det finns flera olika butiker som du kan kika i. Oavsett om du letar efter smink, kläder, träningskläder, inredning, skor eller egentligen vad som helst. Falkenberg har länge haft ett välfungerade centrum där de som bor i Falkenberg kan hitta de mesta som är nödvändigt. I Falkenberg kan du bland annat hitta företag och affärer som Gina Tricot, Jack & Jones, Lyckohjärtat, Inter Sport och flera andra butiker.

Shopping finns det även gott om i Ullared där Gekås ligger. Detta turistmål är otroligt stort, och har gjort Falkenberg till en kommun som ibland faktiskt kan förknippas med just shopping.

Företag

Här på hemsidan har vi även sett till att få med en företagsbank eller företagsguide. Den kan du använda dig av när du vill hitta något företag som kan hjälpa dig med en vara eller tjänst. Vi försöker hela tiden uppdatera med nya företag i Falkenberg att skriva om. Om du har en verksamhet, eller företag som du vill ska finnas med på sidan. Då rekommenderar vi dig att ta kontakt med oss. Då kan vi hjälpa dig att få ditt företag att synas med på falkenbergare.se. För att kontakta oss så behöver du endast skicka ett mail till info@falkenbergare.se