Skrea Strand

Den största och populäraste stranden i Falkenberg är helt klart Skrea Strand som lockar tusentals turister varje sommar. Stranden ligger ganska centralt, knappt 1-2 kilometer från centrum är ungefär rimligt att uppskatta avståndet på. Skrea Strand har ett sjukt lager med mjuk sand, och väldigt lite sten i vattnet. Dessa två faktorer gör att Skrea Strand är utmärkt för sol och bad under sommaren. Något som uppskattas både av de boende i Falkenberg och de turister som tar sig hit för att avnjuta semestern.

Boka hotell & boende

Sök gärna efter vilka hotell på Skrea Strand som du tycker är intressanta. Vi erbjuder flera olika typer av boenden som du kan boka t.ex. hotell, camping eller vandrarhem!


Booking.com


falkenberg-strandbad-hotell-skrea-strandFalkenberg Strandbad

- Utsikt över Skrea Strand
- Spabehandling
- Bra restaurang

Betyg: 5/5
Boka/Se pris
ocean-hotell-skrea-strandOcean Hotell
- Precis vid Skrea Strand
- Moderna & mysiga rum
- Restaurang & bar
Betyg: 5/5
Boka/Se pris
skrea-camping-falkenbergSkrea Camping
- Nära Skrea Strand
- Smidigt & enkel camping
- Omtyckt bland deras besökare
Betyg. 5/5
Boka/Se pris
semesterhus-falkenbergHoliday Home
- Boka semesterhus
- Friare boende
- Smidigt & Enkelt
Boka/Se pris
vallarna-bed-breakfast-falkenbergVallarnas Bed & Breakfast
- Centralt
- Nära till centrum, Skrea Strand m.m.
- Fräscht
Betyg 4/5
Boka/Se pris
hotell-vesterhavet-bokaHotell Vesterhavet
- Enkelt & smidigt
- Populär restaurang - Prisvärt
Betyg: 4/5
Boka/Se pris

skrea-strand-falkenberg-bryggaSkrea Strand & boende

Ofta så uppskattar man att Skrea Strand är omkring 2 kilometer lång och sträcker sig från Netas berg till spritrakan (Bacchus väg). Precis vid, praktiskt taget på stranden så finns det glasscaféer, kiosker, och två hotell. Här ligger både Ocean hotell och Falkenbergs strandbad. Behöver du information om dessa två hotell så rekommenderar vi dig att gå vidare till vår sida över hotell i Falkenberg. Andra saker som gör Skrea Strand till en härlig plats är att det finns en 250 meter lång badbrygga. Från den kan du hoppa eller gå i havet. Det finns även goda möjligheter för dig som är handikappad att få lite saltvatten på kroppen. En bit längre bort så kan hundägare avnjuta sol och bad med ”sin bästa vän”. Precis vid Netas berg finns nämligen ett hundbad där hundar kan svalka sig i Kattegatt.

Skrea Strand är inte bara en populär strand i Falkenberg. Det är även ett bostadsområde som främst består av badhytter och mindre stugor. Mer info om denna stugby hittar du här nedan. Även flera villor tar plats i området som kallas för Skrea Strand. Enligt SCB så bor ungefär 200 personer i stadsdelen, men detta ökar drastiskt över sommarhalvåret.

Om inte vädret skulle vara med dig under sommaren så kan du alltid se till att åtminstone få bad i saltvatten. Ungefär 50 meter från Skrea Strand så ligger Klitterbadet. Det är ett stort badhus med inte mindre än 4 olika bassänger i olika storlekar. På Klitterbadet har du även chansen att skämma bort dig i ett mindre spa, bubbelpool, ångbastu, vanlig bastu och en uppvärmd bassäng. Det finns även goda möjligheter för lek, simskola, motionssim och bad för de allra minsta barnen.

Stugor/stugby

falkenberg-skrea-strandLetar du efter en stuga eller badhytt att hyra i Falkenberg, så kan det finnas möjligheter till detta. Om du tar en titt på vår sida över stugor och campingar i Falkenberg så kan du enkelt se hur du kan gå vidare i din bokning. Många privatpersoner hyr ut stugor på Skrea Strand, och det finns även två stora campingsplatser vid stranden. Dessa två campingar kallas för Skrea camping och Hansagård. Dessa alternativ kan du också kolla på samma sida som du kan läsa mer om att hyra en stuga i Falkenberg. Hoppas du hittar den information som du behöver innan du bokar in en semester till västkusten.

Skrea strand är ett område som är uppdelat i flera små stugbyar. Detta för att enkelt kunna få en överblick över alla (omkring 1600 stycken) stugor som står precis vid stranden. Namn på dessa områden är Knölaberget, Sillen, Sjötungan, Strandsidan, Vittlingen & Laxöringen/Båtsmannen/Knoten.

Att göra

Det finns mängder av saker att göra omkring Skrea Strand. Här finns restauranger, hotell, basketplan, beachvolleyplaner, badhus, och minigolfbana. Området blir som bäst under sommaren då det hela tiden kretsar människor runt stranden i Falkenberg. Om du trots detta vill hitta på något annat att göra i Falkenberg så rekommenderar vid dig att gå vidare till vår sida där vi radat upp lite tips över vad du kan hitta på under din semester i staden. Hoppas att du fått den information som du behöver, och tycker du att det saknas något så tveka inte på att höra av dig!

Skrea Strand under vintern

Under vintertid så händer inte speciellt mycket runt strandområdet Skrea Strand. Alla badhytter står tomma, och egentligen är det bara verksamheten som ligger närmst centrum som håller öppet. Det vill säga den del där Klitterbadet och Falkenbergs strandbad ligger. Nedan finns en video på Skrea Strand och en beskrivning av hur Skrea Strand kan se ut under vintertid.