Halva Gits Gård förvandlas till asylboende

Gits Gård är ett hotell eller boende i Falkenberg som har främst satsat på att få besök av turister som kommer till staden. Nu har de tagit beslutet att hyra ut halva sitt hotell till flyktingar. 11 av 22 rum på Gits Gård kommer därför att lediga för nyanänlända invandrare. Det har nu kommit 19 personer till Gits Gård, och de kommer att kunna bo där åtminstone några månader framåt enligt en överrenskommelse.

I Falkenberg har hotell, campingar, och andra typer av boende blivit ett tillfälligt boende för de människor som flyr undan krig och förtryck i t.ex. Syrien. I Hallands Nyheter så uppger de att Falkenberg har just nu omkring 1033 personer som bor på asylboenden.

De personer som tas emot på Gits Gård är inte speciellt många i jämfört med andra asylboenden som Lia Hof, Olofsbo Camping och asylboendet i Gällared. Trots att det blivit många nya boenden i Falkenberg för nyanlända invandrare så behövs det fortfarande mycket mer. Falkenbergs kommun vädjade i veckan till familjer att öppna sina hjärtan och hjälpa till med att ta emot ensamma barn i sina hem.

Det finns andra hotell i Falkenberg som har kollat över deras möjligheter att ta emot flyktingar. Just nu verkar det däremot inte finnas något ytterligare boende som idag finns som aktuellt. Migrationsverket är nämligen väldigt snabba och lite desperata över att hitta nya lösningar och kontrakt som kan gynna de flyktingar som lyckas ta sig till Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *