Tullbroskolan

Tullbroskolan i Falkenberg är lokaliserad ett stenkast utanför stadskärnan, precis vid tullbron, med det vackra området Vallarna som närmsta granne. Tullbroskolan i Falkenberg är organiserad i olika hemvister med elever i skolår 6-9 som utgör små skolor i den stora skolan men med en gemensam pedagogisk syn. Personalen är fördelad i olika arbetslag varav ett lag tillhör grundsärskolan. Klasserna är åldershomgena (årskurs 6, 7, 8 och 9). Tullbroskolan huserar för ungefär 480 elever totalt.

På Tullbroskolan finns även profielering. Detta innebär att eleverna har möjlighet att välja en profil där 1,5 tim/vecka avsätts för det specifika ämnet. För de elever som inte väljer någon profil erbjudes ämnesfördjupningar, Elevens val (1,5 tim/v). Elevens val och arbete med profilerna förekommer även under heldagar två tillfällen varje termin.
De fyra olika inriktningarna är: Fotboll, Idrott och Hälsa, Matematik/Natur/Teknik och Scen och Media.

Övrig Information

På Tullbroskolan utgår lärandet för att ge alla elever en god självkänsla i sitt livslånga lärande. Tullbroskolan anser att lärandets utgångspunkter är att göra det lustfyllt utifrån individens erfarenheter och mål.
Tullbroskolan i Falkenberg stoltserar även med deras värdegrund, jämställdhet och elevhälsoteam. Tillsammans med Tullbroskolans föräldraförening (TUFF) och personal arbetas det flitigt för en god lärmiljö för skolans elever. Att ge både utmaningar och stöd till Tullbroskolans elever under sin skoltid på Tullbroskolan är ett stort mål.

Kontaktinformation

Adress: Halmstadvägen 2, 31145

Telefon: 0346-886000

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *