Fajansskolan

Fajansskolan är en F-5 skola (Förskola till årsklass 5) som ligger på gångavstånd från Falkenberg centrum. Skogen, naturområdet Vallarna och ån Ätran ligger bara ett stenkast bort medan Skrea Strand finns på cykelavstånd. Klasserna på Fajansskolan heter Kulingen, Brisen, Västan, Monsunen, Sunnan och Östan. Det finns även två fritidsgrupper som går under namnen Solen och Månen där Solen är för de yngre barnen och Månen för de äldre.

Fajans förskola

Året ditt barn fyller 6 är barnet välkommet till att börja på Fajansskolans förskola i Falkenberg som bekvämt ligger i samma lokaler som Fajansskolan. Detta ger goda förutsättningar för bra sammarbete och övergång för barnen mellan förskolan och skolan (som börjar när barnet fyller 7 år). Förskoleklassen är frivillig men alla barn har skolplikt från året de fyller 7 till året de fyller 16.

Övrig information

På Fajansskolan i Falkenberg arbetas det flitigt utifrån att alla barn är allas barn. Alla barn ska känna sig trygga och bemöta varje enskild dag med glädje och nyfikenhet. Man arbetar även utifrån att alla elever på Fajansskolan ska få det stöd som man behöver för att lära sig och utvecklas så mycket som möjligt utifrån barnens unika förutsättningar. Det jobbas även aktivt mot kränkande behandling och skapandet av en positiv och lärande miljö. Föräldrasamverkan är en naturlig del av Fajansskolans verksamhet.

Kontaktinformation

Känner du att Fajansskolan i Falkenberg är det självklara valet för ditt barn men har frågor att ställa så listar vi nedan all kontaktinformation.

Adress: Knut Hands Väg 1, 31137
Telefon: 0346-886959
Telefon till de olika fritidshemavdelningarna:
Månen: 0346-886012
Solen: 0346-886465

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *