Vinst & Publikrekord för Falkenbergs FF

Att komma till Falkenbergs IP och förvänta sig full pott är inte alltid givet. Fråga bara storlagen Malmö FF, IFK Göteborg och Elfsborg. I en match som var svårspelad i blåsten drog Falkenbergs FF det längsta strået inför 5470 åskådare genom mål i den 6:e matchminuten från den unge Gustaf Nilsson, 18.

Det var upplagt för publikrekord  och folkfest innan matchen då man gick ut redan på fredagen med att det var slutsålt inför dagens drabbning. Falkenbers innerstad fylldes av supportrar från båda lägren och stämningen var på topp.
FFF som verkligen behövde ta poäng i bottenstriden såg stabilare ut baktill när Tibor Joza fick förtroendet som mittback och inledde med en perfekt glidtackling som sedan följdes upp av lysande försvarsspel matchen igenom. IFK Göteborg hade ett massivt spelövertag och chanser på att näta men en storspelande Otto Martler, som även blev utsedd till hemmalagets bästa spelare,  i Falkenbergs målet stoppade allt som kom i hans väg när IFK tog sig förbi backlinjen.

Målet kom från en omdiskuterad frispark som slogs av Calle Wede som lurigt studsade förbi IFK-backen Thomas Rogne i motvinden och landade framför Gustaf Nilsson som drog till direkt.

– Jag fick bollen i ett bra läge och det var bara att trycka dit den, sa målskytten.

Att äntligen få ta full pott ger Falkenbergs FF en paus i den kris som höll på att uppstå. Även Hasse Eklund, tränare för FFF, var lättad efter matchen.

– Det var väldigt skönt att vinna mot IFK Göteborg, sa Hasse Eklund efter slutsignalen.

I IFK Göteborg finns även förredetta FFF-spelarna Mikael Boman och Viktor Sköld som idag fick åka hem från sin gamla hemmaborg utan några poäng.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *