Tips – Håll borta tjuven i sommar!

Falkenbergs Posten publicerade igår en artikel om inbrott i villor, lägenheter och stugor i Falkenberg. Sommaren är en tid fylld av semester, och mycket tid spendaras ofta utanför trädgården. Det vill säga ett perfekt tillfälle för en inbrottstjuv att slå till. Falkenbergs Posten tog hjälp av den f.d. inbrotttjuven Anders. Han ger lite tips om hur du kan skydda ditt hem på bästa sätt. Några av tipsen han och vi har är följdande:

  • Ha inga värdesaker synliga i fönster, eller från gatan. Det attraherar tjuven att bryta sig in, och tjuven behöver inte ”chansa” för att hitta värdefulla och kanske personliga saker.
  • Tips: Se till att du har din dator eller tv så bra ”gömda” i hemmet från fönster och dörrar. Kanske tänka annorlunda nästa gång du moblerar i hemmet? Låt inte heller surfplattor, bärbara datorer, eller mobil liggande helt synliga.

  • Inbrottstjuvar är smartare än man tror. De lägger ofta märke om gräset inte är klippt på länge, om brevlådan är full, eller om allt är nedsläckt.
  • Tips: Det minsta tecken på att de kan bli påkommna under inbrottet kan leda till att de avstår. Därför kan det vara smart att låta din stuga eller villa inte stå helt övergivet när du semestrar. En timer på dina lampor som startar på kvällen, eller hålla koll på din trädgård.

  • Självklart är det bra med ett larm eller lampor med sensorer. Det är en bra försäkring för ditt hem och alla dina värdesaker.
  • Tips: Det finns vissa försäkringsbolag som kan sänka din hemförsäkring. Ta gärna kontakt med ditt försäkringsbolag för att se vad som gäller hos dem. Hoppas alla ta vara på sina villor och stugor i Falkenberg

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *