Maxrånet – Rättegången slutförd

Idag var det sista rättegången för de rånare som misstänkts ligga bakom rånet på Max Hamburgerrestaurang i Falkenberg i slutet av 2015. Den slutliga domen kommer att meddelas den 27 april, klockan 14:00. Åklagaren kräver att det ska bli upp till 8 års fängelse för den man som arbetade på Max, och sedan misshandlade en kollega i samband med rånet.

Ungefär runt 14:00 blev den sista delen i rättegången för Maxrånet klar. Domen för rånet kommer däremot att dröja tills alla pusselbitar är på plats. Däremot stod det klart att de samtliga frihetsberövade kommer att vara kvar i häktet utan restriktioner. Vilket kan ses som en seger för den åklagare som vill se de misstänkta rånarna få långa fängelsestraff på 4, samt 8 år i fängelse.

I dagens rättegång bad även den man som åtalas för rån och mordförsök om ursäkt till offret och hennes familj. Han menar även på att vapnen som de hade med sig skulle användas för att skrämma de som arbetade, och inte tänkta att användas. Åklagaren menar istället på att misshandeln var ett mordförsök då skadorna blev två brytna armar, och 40 stygn i huvudet. Vilket åklagaren tycker är tillräckligt för att kalla för dödligt våld.

I övrigt kom det fram att åklagaren kräver att 3/5 personer ska få strax över 4 års fängelse, 1/5 personer ska få ett 8 årigt straff. Den sista medhjälpande personen som är under 18 år vill åklagaren ska få minst 5 år på sluten ungdomsanstalt.

Hela uppdateringen och mer info om Maxrånet hittar du på www.sr.se/halland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *