HVB-hem kontrollerade inte brottsregister

Ett HVB-hem i Falkenberg får stark kritik av IVO. Detta efter att hemmet inte kontrollerat deras anställdas brottsregister. 

Vid en inspektion av IVO (Inspektionen för vård & omsorg) så kunde de märka av en del fel hos ett HVB-boende i Falkenberg. Det mest anmärkningsvärda felet på boendet var att de inte kontrollerat sina anställda på ett korrekt vis. De borde enligt riktlinjer från IVO kontrollera de anställdas misstanke- och belastningsregister. Detta är något som boendet aldrig har gjort. Därför riktar nu IVO kritik av HVB-hemmet som drivs av Socialnämnden i Falkenberg.

Anledningen till varför de brustit i denna kontrollen anses vara för att de haft bråttom att anställa kvalificerad personal. De har inte hunnit vänta på ett utdrag från Polismyndigheten, för då kan ett annat boende vara före med att anställa personen  i fråga.

SVT i Halland rapporterar att HVB-hemmet tagit åt sig kritiken och kommer i fortsättningen kräva utdrag från Polismyndighetens brottsregister. I övrigt så mår barnen på boendet bra, och de känner sig trygga med personalen.

foto: Metro.se

– Boende i Falkenberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *