”Hammarby var snäppet vassare” – Sammanfattning

En solig kväll låg över Falkenbergs IP när gästande Hammarby IF kom med sitt lag, och sin stora hejarklack. Vädret och stämningen är inget vi kan klaga på (nästan 4000 åskådare plats). Däremot var spelet ingen höjdare. Matchen var stundtals väldigt sömning och händelsefattig. Publiken fick vänta i hela 88 minuter tills de fick se första målet, och beskåda när Fredrik Torstenbö rullade bollen i nät för Hammarby. Målet innebar att Hammarby plockade hem alla 3 poäng från matchen. En mycket sur förlust för FFF som nu får blicka framåt mot GIF Sundsvall den 24/8.

Matchreferat

De första 15 minuterna av första halvlek börjar bra för falkenberg. Spelar enkelt och på mark med stort bollinnehav. Mittfältet såg stabilt ut men framtill blev det blekt när man föll in i ”bajens” tempo som kör kontringar och hålla boll i längre stunder. Efter 20 minuter får Hammarbys nr 7 ett friläge, men en återigen storspelande Otto Martler gör en kanonräddning. Efter 30 spelade minuter får Falkenberg en kanonchans som tyvärr prickar stolpen.

I halvtid gick Falkenbergs assisterande coach ut och sa:

”Första halvlek var bra, många heta målchanser och inlägg. I andra ska vi fortsätta med vårt spel och hålla defensiven. Och hålla full fokus på positionerna.”

Andra halvlek inleds trögt. ”Bajen” börjar ta över mer o mer. Jakob Orlov på spetsen i Hammarby missar helt målet i ett gyllene läge efter inspel från höger efter mistänkt offside position efter 70 minuter men missade ett så gott som öppet mål. I den 86e får FFF chans att avgöra, men skottet styrs till hörna. Istället så avgör ”bajen” i den 88 minuten genom Fredrik Torstenbö som kyligt rullar in den bakom Otto Martler. Och i matchens sista stunder, i den 89:e minuten, får Godsway i Falkenberg ett inspel från vänster, men skjuter högt över.

3 min tilläggstid räckte inte för att Falkenbergs FF skulle hinna göra ett mål.

falkenberg-hammarby-klack

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *