Grattis till Grillmästaren 2015 – Martin Nordh från Falkenberg

Idag avgjordes finalen av ”Grillmästaren” på TV4. Falkenbergs-hoppet Martin Nordh har lyckats sig ta dit, och ikväll så sopade han banan med sina konkurrenter i totalt 2 deltävlingar. Martin Nordh bor till vardags på Västra Gärdet i Falkenberg och arbetar på SCA. Vi önskar han ett stort grattis, och ett ännu större lycka till i framtiden!

Finalen i Grillmästaren

Finalen som utspelades sig klockan 20:00 ikväll var minst sagt full av dramatik. Tävling startade med att de tre finalisterna fick i uppdrag att göra en barbacoa, där ett lamm/får ska grillas under marken en längre tid. Sedan ska det grillade köttet tas upp och läggas i egenkomponerad tacos. Martin var mycket nervös under finalen, men lyckades ändå göra en taco med smak av chilipasta och picklad rödlök. En rätt som kvalificerade Martin vidare till finalen.

Martin ställdes mot Jörgen i finalen för att bli Sveriges bästa grillare i en utmaning. Utmaningen gick ut på att göra en klassisk ”mixed grill” där massor av olika typer av kött, fisk och skaldjur ska tillsammans bilda en enda stor rätt.

Provsmakningen var nervös, men till slut så meddelade juryn att Martin Nordh skulle bli vinnare över Sverige Grillmästare 2015.

Vi på Falkenbergare följde naturligtvis denna final, och tyckte Martin gjorde ett grymt jobb såväl i finalen, som i hela tävlingen. Han vann 100.000 + en resa till Alabama i USA. Där kommer Martin få träffa en grillegendar.

Fotot är från när Martin Nordh deltog i uttagningen för årets upplaga av grillmästaren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *