Drogad inne på Bratt – Polisanmäler händelsen

Polisen i Falkenberg fick nyligen in en polisanmälan av en kvinna som uppger att hon blivit drogad inne på nattklubben & restaurangen Gustaf Bratt. Kvinnan säger att hon inte minns någonting och har en stor minneslucka efter att beställt en drink. Hon menar på att någon ska ha lagt något i hennes drink under tiden som hon inte haft uppsikt över glaset.


Hur vet man att du blivit drogad?

I sommar har fler liknande anmälningar kommit in till Polisen i Halland. För ett litet tag sedan blev ett fall av drogning på en krog i Halmstad uppmärksammats. Då uppger sig en kvinna att hon fått smaka av en alkoholfri drink av en främmande man.

”Jag hann inte ens tänka”. Sa kvinnan till Hallandsposten tidigare i sommar.

Kvinnan som kallas Carina i HP:s artikel säger även att hon tappade muskelfunktion, svårigheter att röra sig, och känner sig ganska hjälplös. Kvinnan vaknade upp i en poliscell efter hon haft ”änglavakt”, och blivit stannad av polisen efter suttit i en bil med två främmande män.

Carina säger att hon är över 40 år gammal, och varit med i ”svängen” ett bra tag. Hon kände att detta var helt annorlunda mot en kraftig berusning och inte känt någonting liknande tidigare.

Så hur vet man att man är drogad?

Enligt Christoffer Bohmann (sektionschef utredningsenheten i City i Stockholm.), så handlar det om att det kan ibland vara väldigt svårt att veta vad som är skillnad mellan berusning av alkohol, och berusning av andra droger.

”Man känner sig själv, om man får symptom på en berusning som man inte är van vid. Det kan vara alltifrån att man får svårt att gå till att man ramlar ihop. Det svårt att säga vilka symptomen är, men många av de här drogerna har ett alkoholliknande rus.”

”Om du inte mår bra och får en berusning som du blir orolig, som du känner inte är i nivå med mängden alkohol du har druckit, så ska du tillkalla hjälp.”

Det kan även vara viktigt att polisanmäla händelsen om du skulle misstänka att du blivit drogad. Dessa brott kan hända både på krogar och nattklubbar, men även hemma eller på privata fester.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *