Är Falkenberg en osäker stad?

Mer än hälften av alla kvinnor (18-29 år) är rädda för att gå ut ensamma i Falkenberg. Det visar en undersökning från Region Halland idag. Falkenberg är en stad som enligt undersökningen sticker ut gentemot andra kommuner i Halland och i Sverige.

Av de unga kvinnor i Falkenberg som fick frågan ”Är du rädd för att gå ut ensam i din stad?” svarade hela 55 % ja. Det är ett stort problem som måste lösas akut.

Det är självklart viktigt att de som bor i Falkenberg känner sig trygga, oavsett om de är ensamma, eller i sällskap. Kvinnor som ställt upp i undersökningen säger även att de ibland avstått sena promenader, nattklubbar, eller evenemang p.g.a. rädsla.

Ingen verkar veta exakt varför Falkenberg sticker ut bland andra kommuner. Kanske har det att göra med tidigare rapporteringar av media från mord, skottlossningar, och rån. Falkenberg har drabbats hårt den senaste tiden av enskilda fall av kriminalitet.

Senast i helgen fick Polisen i Falkenberg in en rapport om misstänkt våldtäktsförsök där en kvinna ska varit nära att dras in i en okänd bil. Händelsen håller just nu på att redas ut.

Är Falkenberg inte en tillräckligt säker stad?
Hur kan man skapa mer trygghet?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *