500 bostäder på 10 år

Kommunens bostadsbolag FaBo planerar att bygga 500 nya lägenheter i Falkenberg på 10 år. Detta är en satsning som kommunen gör för att dämpa bostadsbristen som råder i Falkenberg, och runt om i hela Sverige.

Många i Falkenbergs kommun verkar överrens om att det behövs fler lägenheter så snabbt som möjligt. Därför har nu FaBo planerat att bygga 24 lägenheter med 3 rum var. Dessa lägenheter kommer att vara placerade i Långås, närmare bestämt på Axels väg. Dessa lägenheter planeras att stå färdiga redan i oktober detta året.

Anledningen till varför nu Falkenberg satsar på att bygga nya bostäder är bl.a. för att en ny lag träder i kraft. Fr.o.m. den 1 mars så kommer en ny lag som sätter större press på kommuner att ordna bostäder till människor med permanent uppehållstillstånd. Lagen är till för att skapa en bättre integration, samt hjälp nya svenskar att komma in i samhället.

Förutom de lägenheter som planeras att byggas i Långås så kommer även det satsas på att bygga nya lägenheter i Ullared, Glommen, och Hjortsberg. Detta kommer resultera i ungefär 500 bostäder som kommer förhoppningsvis vara klara 2025. Mer information om bostäder i Falkenberg finns att läsa på kommunens hemsida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *