144 Bostäder på Spritrakan – Nya stadsdelen Kattegatt

Falkenberg är under utveckling. Spritrakan skall göras om och bli en ny stadsdel, Kattegatt. Området kommer att innehålla ett köpcentrum, kontorslokaler, en småbåtshamn, en mindre kanal genom udden och lägenheter med Falkenbergs kanske bästa läge. Hela området planeras att stå klart redan år 2025.

År 2017 planerar LTN Group att vara färdiga med 4 stora punkthus ut med Spritrakan. Den största ytan av husen kommer att tas upp av 3:or och 4:or, men även 2:or kommer finnas. Detta är ”Etapp 1” som kommer genomföras och ge plats åt 144 nya bostäder på Bacchus väg.

De nybyggda lägenheterna kommer att vara mellan 4-7 våningar höga. I höglagret som ligger på spritrakan planeras det att byggas två etage. Ett etage för logistikkunder, och ett garage för parkering för de boende. Även en markparkering med 270 platser för kontor och handel kommer att ta plats på udden.

Kommunen har godkänt stora delar till bygget, men ännu är det en hel del planering innan bygget börjas på. Visionen för LTN Group är sedan att börja på ”Etapp 2” efter 2017 och fortsätta med ytterligare utbyggningar av lägenheter på Spritrakan.

kattegatt-center-falkenberg


Nytt köpcentrum – Kattegatt center

Förutom flera större lägenheter så planeras det även in att få bygga ett köpcentrum på den konstgjorda halvön. Köpcentrumet tror LTN Group och kommunen kommer locka flera kedjor och butiker att slå upp i Falkenbergs stad. Även kontorslokaler kommer finnas i det nya området.

Helt färdiga 2025?

Hela området, eller stadsdelen beräknas vara klar år 2025. Enligt planerna vill LTN Group göra en kanal igenom halvön, och eventuellt skapa en småbåtshamn om vi tyder deras prototypbilder rätt. Senare etapper av bygget kommer att genomföras strax efter att den första etappen är klar. Etapp 1 beräknas vara klar 2017, och etapp 2 beräknas vara färdigt redan 2019.

På LTN Groups hemsida så kan vi läsa om hur de själva resonerar kring bygget.

”Vår idé är egentligen ganska enkel. Vi vill satsa på något som är centralt beläget men idag till stora delar outnyttjat och skapa något välbesökt, inbjudande och viktigt. Vi är idag en av Västsveriges största logistikanläggningar och en arbetsplats för ca 400 st anställda.  Att dessutom kunna erbjuda efterfrågade havsnära boendealternativ till en marknad med bostadsbrist, det känns också helt rätt.”

Vi har kontaktat LTN Group om ytterligare information om stadsdelen Kattegatt, men tyvärr inte fått något svar. 

Foto: Kattegattcenter.se (där kan du även hitta mer info om stadsdelen Kattegatt)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *