Strandbaden

Utmed det magnifika Kattegatthavet kan du hitta Falkenberg Strandbad. Detta enorma hotellkomplex har funnits sedan 1937 och upplevde en storhetstid ända fram till andra världskrigets början. Falkenberg Strandbad hade en status som förknippades med stil och lyx som lockade människor från hela landet. Rikemän och statsmän pilgrimsfärdade ofta hit under sommarhalvåret för att få uppleva allt vad Falkenberg kunde erbjuda. Efter kriget så växte turismen i Sverige igen och Falkenberg Strandbad blev återigen ett centrum för soldyrkare.

falkenbergs-strandbad-skrea-strandDet är två brandolyckor som har format dagens Falkenberg Strandbad. 1958 drabbades hotellet av en förödande brand som lämnade hotellet i aska. Redan året därpå stod det nya hotellkomplexet färdigt men ytterligare en brand skadade stora delar och en återuppbygnad var nödvändig. Under 1990-talet beslöt man att bygga ihop Falkenberg Strandbad med Klitterbadet (Falkenbergs badhus) och tillsammans utgör det detta hotellkomplex man nu kan betrakta från alla håll utmed den vidsträcka sandstranden, Skrea Strand. Det har även fått sig en renovering som slutfördes 2011.

Du kan enkelt boka in dig på Falkenbergs Strandbad hotell & spa igenom att klicka dig vidare på bilden.

Spa & Restaurang

Falkenberg Strandbad erbjuder mat- & sinnesupplevelser utöver det vanliga. I deras restaurang ”Famille” kan du uppleva ett klassiskt franskt bistrokök i en vacker inredd miljö. Vill du hellre avnjuta din måltid eller dryck med en strålande utsikt ut över havet och Skrea Strand finns deras uteservering ”Bistro Mer”.  Det serveras även frukostbuffé varje dag i veckan.

Falkenberg Strandbad är numera vida känt för deras Spa- & relaxavdelning. Denna magnifika upplevelse är hyllad landet runt och är nominerat till World Luxury Spa Awards. Här kan du finna sinnesro och avkoppling i olika miljöer så som Rasul (lerbehandling), Hamam (Turkisk variant av ångbad) eller traditionell utebastu m.m. Det finns olika spapaket som varierar mellan 1865:- och 2295:-/person och då ingår alltid en övernattning, 3-rätters middag och frukost. Det finns även dagsspa för den som vill för 495:-/person.
Sedan renoveringen 2011 har Falkenberg Strandbad blivit ett av västkustens ledande konferenshotell med sina 11 lokaler och flertalet grupprum. Flertalet av dessa konferenslokaler har en fantastisk havsutsikt och deras största lokal rymmer upp till 300 personer. Alla konferenslokaler är även fullt utrustade med modern teknik för att möta dagens behov.

Pris och rum

Hotellrummen som Strandbaden i Falkenberg erbjuder finns i tre olika kategorier: Standard, Deluxe eller Juniorsvit.

Standard: Rummet för dig som bara vill övernatta utan att bekosta det allt för mycket. Alla standardrum har utsikt mot gården och priset ligger på 1005:-/person och natt.

Deluxe: Rummet för dig som vill sätta guldkant på din vistelse. Alla rum har egen balkong eller terass med utsikt över havet. Priset ligger på 1205:-/person och natt.

Juniorsvit: Rummet för er som familj. Denna tvårummare är rymliga och har antingen utsikt mot gården eller mot havet. Priset ligger på 1205:-/person och natt.

Boka

Om du känner att Falkenberg Strandbad faller dig i smaken är det bara för dig att klicka dig vidare till sidan över alla hotell i Falkenberg som du hittar i menyn. Då klickar du in dig på fliken ”Turist” och sedan vidare till ”Hotell”där du kan se alla de boenden som vi rekommenderar dig att bo på under din vistelse i Falkenberg.

Recension

Falkenberg Strandbad är verkligen unikt och iögonfallande när det kommer till hotell i Falkenberg. Det är verkligen högklassigt rakt igenom på alla sätt och vis. Kvalitén på maten är högklassigt och restaurangmiljön är vacker, för att inte tala om deras uteservering som blickar ut över havet och en tillsynes oändlig sandstrand. Rummen är väldigt moderna (åtminstone de nyrenoverade) och med balkong/terass ut mot havet är detta perfekt för dig som vill komma bort från stressen och bullret från staden. Att bli nominerad till World Luxury Spa Awards talar för sig själv för inga hotell i Falkenberg, eller få i Sverige för den delen, kan mäta sig med spa-avdelningen när det kommer till totalupplevelse. Det som talar emot Falkenberg Strandbad är att priserna är höga, men överkomliga för läget och helhetsupplevelsen, och att deras spa-avdelning kan vara krånglig att boka spontant utan att boka ett helt paket. Det finns dagspaket men de kan vara uppbokade så kolla gärna i förväg.

Summa summarum: Det totala betyget Falkenberg Strandbad i Falkenberg får från oss på Falkenbergare är 9/10. Det perfekta alternativet för dig som vill bo nära stranden, komma bort från bullret från staden eller bara njuta och uppleva relax i världsklass.

Fler hotell på Skrea Strand i Falkenberg

Om Falkenberg Strandbad inte föll dig i smaken så finns det många andra alternativ för Falkenbergs hotell. Vill du/ni bo mer centralt under din/er semester så har vi alternativ så som Grand Hotel, ett modernt stadshotell, ett stenkast från Falkenbergs hjärta. Vi har även andra alternativ för er som vill bo på landet eller lite utanför staden. Ta er en titt på vår sida över hotell i Falkenberg och välj det bästa alternativet anpassat just för er semester! Vill du se till att läsa mer om alla hotell på Skrea Strand så kan du läsa här – Boende & hotell Skrea Strand

Vi på Falkenbergare hoppas ni får en underbar semester här i Falkenberg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *