Falkenbergs FF – Gefle IF (21/8)

Idag spelar Falkenbergs FF en mycket viktig match. Matchen spelas nämligen mot deras bottenkonkurrent Gefle IF. Tre poäng idag vore guld värt för Falkenbergs FF som kämpar för forsatt existens i Allsvenskan. 

Matchen mellan Falkenbergs FF och Gefle IF kan bli en s.k. ”sex-poäng-match”. Det innebär att om ett av lagen vinner matchen, så vinner man inte bara tre poäng. Utan man hindrar även sin närmsta tabellkonkurrent att ta någon poäng alls. Därför är denna matchen extra viktig för Falkenbergs FFs del. Speciellt med tanke på att vi just nu hittar Falkenbergs FF längst ner i tabellen.

Matchen  spelas den 21 augusti, kl. 17:30 på Falkenbergs IP. 

Förra drabbningen mellan Falkenbergs FF och Gefle IF slutade med en vinst för Falkenbergs FF. Det är 1 av 2 segrar som laget har lyckats ta i år. Trots att det finns ganska mycket poäng att spela om efter denna matchen i Allsvenskan, så känns denna match väldigt viktig. En vinst resulterar i ett hopp om att nå en kvalplats, en förlust skulle svida väldigt hårt och sätta Falkenbergs FF i en ännu sämre situation.

Ikväll kommer tre spelare inte vara tillgängliga. Enock Kwakwa och Christoffer Carlsson är båda avstängda inför dagen match. Även Johannes Wall medverkar inte ikväll, då han har känningar i höften. Däremot hittar vi återigen David Svensson som känner sig spelklar igen.

FOTO: HN

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *