Det plötsliga MÅSTE sluta

Vi fick idag in en insändare från en läsare. Vill du skicka in en insändare hit så kan du skriva det som ett meddelande till vår facebook-sida eller maila oss på info@falkenbergare.se

Insändare

Igår hade jag tillsammans med min familj en mysig hemmakväll med middag och film. Vår lilla dotter hade somnat så gott och allt var frid och fröjd. Tonerna till musiken från torget ekade i bakgrunden men vi störde oss inte jättemycket på det. Det är ju alltid kul när det händer saker i vår lilla stad. Men vad var grejen med att smälla av RAKETER med dunder och brak och väcka halva kommunen?! För nu blev vår mysiga hemmakväll istället en kväll där vi fick försöka natta om vår dotter som vaknade och började skrika och gråta fram mot småtimmarna.

Varför ska det vara så att vi som inte är där på plats ska få det upptryckt i ansiktet istället? Är inte det något som arragörerna kanske borde kolla över? Nej tydligen inte, för i Falkenberg verkar vi inte spar på krutet när vi arragerar olika evangemang utan istället låter invånarna ta smällen som OFTA uppstår PLÖTSLIGT. JAG tycker det är fel. Om det nu ska vara så i framtiden så MÅSTE man ha folkvett nog att säga till om det ska smälla och blixtra! Nu förstördes vår mysiga kväll och blev istället till en orolig och tröttsam natt.

Även om jag kanske låter som en surgubbe så hyllar jag däremot våra olika sommarjippon i vår stad och älskar när vi sätter fart och färg på Falkenberg. Men det här plötsliga som i detta fall var dundrandet och blixtrande måste utannonseras i förtid och inte bara bli en grej ”som kommer med på köpet”. Det är inte folkvett i mina ögon.

Mogge

Foto: HN

1 kommentar på “Det plötsliga MÅSTE sluta

  • 9 augusti, 2015 at 13:30
    Permalink

    Jag håller med. Väldigt bra och kul att det händer saker i kommunen. Men när man har småbarn (han påverkades inte av rakterna som tur är) och en hund så kan en sådan överraskning förstöra en hel kväll. Min hund är livrädd för raketer (allt som smäller). Jag tycker att man inte borde ha det över huvudtaget. Jag tror att många djurägare håller med.. det räcker med nyårsafton. Varje gång är det väldigt traumatiskt. Och påverkar iaf min hund flera dagar efteråt. Sluta upp med den biten!

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *