Årets leverans av julöl är här

Varje år har Falkenbergs invånare fått delta i en från början dansk tradition från Tuborg. Dagen kallas J-Dagen och är den dagen då julölet transporteras ut till staden krogar och restauranger. Igår var det som vanligt mycket folk ute på stadens gator och välkomnade transporten med årets julbrygd.

Julölen från Falcon kördes igår ut enligt traditionen. Med häst och vagn, samt ett efterföljande fackeltåg så lös Falkenbergs gator upp i novembermörkret igår. De restauranger och krogar i Falkenberg som tog emot julölen igår var; Ocean Hotel, Falkenbergs strandbad, Gustaf Bratt, Harrys, Hermans, Kings Hill och Syrran & Brosan. Ölen finns nu att köpa i dessa krogars barer fram tills julen är helt slut.

Den största folkmassan drog sig till Rådhustorget för att fortsätta fira in J-dagen. Där bjöds det på uppträdande, hoppborgar, och fler lekmöjligheter för alla barn. Självklart var det även mycket folk inne på de krogar som ligger i anslutning med Rådhustorget. Hermans restaurang anordnade en provisorisk uteservering där folk kunde sitta och smak på den nya julbrygden.

De andra krogar och restauranger i Falkenberg som inte tog emot julölen igår, var trots det ganska välfyllda. Det var många törstiga åskådare som valde att söka sig till andra alternativ av restauranger och krogar. En mycket trevlig och mysig kväll tyckte nog de flesta falkenbergare som var i stan igår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *