Vallarna

Under ett flertal år så har 2Entertain skapat en tradition genom att erbjuda alla gäster på sommarens föreställning på Vallarnas friluftsteater. Det är inte det enda som händer på den stora och berömda scenen. Under sommaren så har även Allsång på Vallarna blivit en succé som lockar flera tusen besökare varje år. Vallarnas friluftsteater ligger idylliskt beläget längst Ätrans strand i det natursköna området som kallas Vallarna. I området runt omkring kan du göra en hel del aktiviteter. Kanske frisbee-golf? Gå på den vackra doktorspromenaden? Träna i joggingspåren? Eller varför inte ta med barnen och beskåda det fina och nordiska djuren som ligger precis vid en skateboard-bana och en stor lekplats.

Vallarnas friluftsteater

vallarna-falkenberg-friluftsteater-allsångVallarna är som vi nämnde tidigare förknippat med den friluftteater som utspelas varje sommar. Varje år är det en ny föreställning som lockar till mängder av skratt, ja till och med magont. Sedan 1996 har teatern varje år stått full med förväntas fulla människor i publiken.
1996 – Hemlighuset
1997 – Hemvärn & påsjuka
1998 – Där fick du
1999– Bröstsim & Gubbsjuka
2000 – Rena Rama
2001 – Snålvatten & Jäkelskap
2002 – Bröllop & Jäkelskap
2003 – Barnaskrik & Jäkelskap
2004 – Två Bröder Emellan
2005 – Två ägg i högklackat
2006 – Brännvin & Fågelholkar
2007 – Hemsöborna (egen tolkning)
2008 – Solting &Snésprång
2009 – Virus i Bataljonen
karta-vallarna-falkenberg2010 – En mor till salu
2011 – Pang i Pensionatet
2012 – Campa i Klaveret
2013 – Livat i Parken
2014 – Brännvin i Kikar’n
2015 – Bröllop i Kikar’n

Varje år ser även TV till att spela in föreställningen för att sedan visa ut över hela Sverige. Det finns många som uppskatar den buskis som finns i Falkenberg och detta bevisas med svårslagna tittarsiffror och ett stort tryck på biljetterna till föreställningen uppstår nästan varje år. År 2015 så var hela 63158 personer och besökte Vallarna i Falkenberg för att avnjuta de evenemang som skett på den stora scenen. Självklart är det de stora buskislegendarerna Stefan och Krister som har ett finger med i spelet. De har nämligen skrivit manus, agerat och regiserat flera av de förställningar som varit på scenen.

Allsång på Vallarna

På sommaren så är det inte bara friluftsteatern som tar plats på teaterscenen. Även Allsång på Vallarna är ett stort evenemang som drar mycket publik och har lyckats få dit celebriteter som Thomas Pettersson, Tommy Nilsson, Siw Malmquist, Lasse ”mr. allsång” Berghagen, Linda Bengtzing och många fler. Under år 2015 så inträffade denna allsång på måndagar under totalt 6 veckor mitt i sommaren. Evenemanget blev som vanligt mycket uppskattat och enda in till centrum hördes sjungande stämmor från Vallarna i Falkenberg.

Aktiviteter

Det finns ett ganska så stort urval av aktiviteteter att göra på Vallarna. Området är mycket stort och domineras främst av en halvtätt tallskog. Här kan du rasta hunden på fina promendader (glöm ej att ta med bajspåse), leka på Vallarnas stora lekplats, åka skateboard, beskåda djur som är inhängda på fritidsområdet, eller träna i joggingspår eller på Vallarnas crossfit bana som är belägen i ut med alla ideella joggingspår som går längst med Ätran.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *