Äta i Falkenberg

Om du letar efter något att äta när du är i Falkenberg så behöver du inte leta länge. Det finns gott om restauranger, pizzerior, och andra matställen som stilla ditt hungerbehov. Det finns en stor variation på den mat som du erbjuds på varje restaurang. Du kan helt fritt välja ställe att äta på ett ställe som serverar den mat som du är ute efter. Oavsett om det är finare krogmat, hamburgare, pizza, thaimat, sushi, eller en härlig portion korv med mos.

restauranger-falkenberg  pizzeria-falkenberg  thaimat-falkenberg  krogar-barer-falkenberg

Restauranger

Som vi tidigare nämnde så finns det ett stort antal restauranger i Falkenberg som du kan testa. För att ge dig en bra mix och en samling med de rekommenderade krogar, pizzerior och lunchbarer. Så har vi skapat en liten överblick. Du hittar denna överblick igenom att klicka dig vidare till alla restauranger. Är du enbart intresserad av thaimat/asiatiskt eller pizza så kan du välja respektive länk här ovanför.

Det finns en hård konkurrens mellan Falkenbergs restauranger, vilket har pressat upp kraven på kvalité och smak. Det visar sig att det krävs mycket av en krögare eller restaurangsägare för att klara sig bra i Falkenberg.
Under sommaren så anordnar flera av dessa restauranger roliga evenemang, eller ställer ut en uteservering. Vilket ger en extra krydda på stadens gator. Dessa uteserveringar är mycket uppskattade och ofta väl fyllda med besökande och hungriga människor.

Café

Något annat som många människor söker efter är ett café att fika på i Falkenberg. Likt som restauranger så finns det även en hel del caféer och konditorier att välja mellan. De flesta ligger i de centrala delarna i staden, men även ute bland mindre orter finns det små bagerier och caféer. De allra flesta alternativen du har är öppna under dagtid. Det finns undantag med t.ex. Annas Bakgård, På G och Stålboms konditori. Dessa ställen kan ibland, främst under sommaren anordna roliga evenemang. Du kan klicka dig vidare till sidan för alla caféer. Då får du en bättre överblick med information på några av de ställen vi rekommenderar dig att ta en fika på.

Krog

Falkenberg är en kommun som är mycket tät på krogar och finare restauranger. I staden finns det massor av möjligheter för dig att kunna gå in på en bra krog. En bra restaurang enligt oss har en bra och varierad meny. Ett stort utbud av drycker, både med och utan alkohol. God och trevlig service. Sedan ska det även vara mysigt och äta inne på stället som du valt. Därför tycker vi även att inredningen spelar en ganska så stor roll. De flesta krogar i Falkenberg tycker vi lever upp till våra krav. Därför tror vi att du blir nöjd oavsett vilken av de krogar som vi valt att rekommendera. Du kan se en lista med några av de krogar som du kan välja mellan under ditt besök i Falkenbergs stad.

Pizzerior

Många svenska småstäder, likt som Falkenberg har flera pizzerior i kommunen. Många av dessa pizzarestauranger har utkörning. Det innebär naturligtvis att du kan enkelt och smidigt beställa pizza från det ställe som du vill. Sedan kommer du att kunna få möjlighet att få din mat hemkörd enda fram till din dörr. Det har länge varit prat om vilken pizzeria som är bäst i Falkenberg. Vi har åtminstone sett till att göra en liten blick över alla pizzerior som finns att välja mellan. Du kan se en lista om du klickar dig vidare på den bild som tar dig dit (längre upp).

Thaimat / asiatiskt / sushi

Om du vill vara lite mer orientalisk av dig så finns det flera restauranger med ett asiatiskt tema. Det innebär att du kan välja på restauranger som serverar thai-bufféer, sushi, indiskt, kinesiskt och till och med koreanskt. Dessa restauranger är ofta väl besökta och thaimat och asiatiskt mat är något som verkar gå hem hos de flesta boende i Falkenberg.

Lägg till din restaurang

Om du vill tipsa falkenbergare eller turister till din restaurang så kan du kontakta oss på Falkenbergare (info@falkenbergare.se). Då kan vi se till att lägga in din restaurang till vår guide. Det kan göra att fler människor öppnar ögonen för ditt matställe, samtidigt som vi får en bättre och bredare lunchguide för Falkenberg.