Förlust för FFF – Bottenstriden Fortsatt Jämn

Efter hemmavinst mot IFK Göteborg inför rekordpublik hoppades supportrarna att självförtroendet och segervittringen i FFF var återställd. Men Gefle IF borta på Gavlevallen blev en för svår nöt att knäcka.

Efter IFK-matchen så såg Falkenbergs FF ut att ha hittat ett recept som fungerar på deras trögflytande anfallsupplägg genom snabba genomstickare på Gustaf Nilsson. Men på Gavlevallen gick det inte som man tänkt sig och man kom inte riktigt upp i form. Gefle IF hade kontroll matchen igenom och den farligaste chansen FFF mäktade med var ett skott av Calle Wede på övertid som knorrade sig precis utanför målvaktens högra stolpe. Det enda målet i matchen uppstod i minut 23 när Johan Bertilsson gick emellan ett passivt försvarsspel och placerade in bollen i den bortre burgaveln.
Detta gör att FFF placerar sig på 12:e plats med 2 poäng från strecket med en mer match spelad.

FFFs bedrövliga bortastatistik (och på konstgräs) fortlöper därmed. Efter matchen gav Hasse Eklund sin syn på varför FFF har en fortsatt svajig säsong i årets allsvenska.

– Det är så att spela i Falkenberg, det är ups and downs, men vi kommer alltid tillbaka. sa en samlad Hasse Eklund efter slutsignal.

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *