Tröingeberg

I Tröingeberg så möts du av ett villaområde som är blandat med moderna villor och hus som kommer från 50-, 60, och 70-talet. I stadsdelen Tröingeberg så finns det även en del företag och verksamheter. Där bland annat dagis, handikappsboende, golvläggare och en mindre närbutik. Denna lilla affär kallas för Tröingebergs närbutik och fungerar som en samlingsplats för människor omkring området. I Tröingeberg så finns det även en hel del fotbollsplaner, lekplatser, och större naturområden. Detta gör det väldigt populärt att flytta hitta i den tid av livet som man skaffar familj. Området består nämligen främst av familjer.

I Tröingeberg så finns det även lägenheter där människor bor. Främst handlar det om de lägenheter som finns i början av ”Tröingebergs-backen”. Dessa lägenheter ägs idag av FaBo som är ett fastighetsbolag ägt av Falkenbergs Kommun.

2008 byggdes Falkenbergs tågstation och därmed planerades en tunnel att gå under Tröingeberg. Ett arbete som stod klart den 15 juni 2008. I samband med att stationen byggdes så satsades det på en ny stadsdel i Falkenberg som än så länge går ihop med Tröingeberg. Detta område kallas för Tröinge Ängar och består av nybyggda villor, och en brandstation.

TTK står för Tröingebergs Tennisklubb och är en tennisförening som håller till på Tröingebergs tennisbana. En bana som är känd för att ha ett bra underlag med ”Phelixpave” som är en sorts asfaltsliknande underlag. Andra saker som är lite utmärkande är ”vattentornet” som är en vattenreservoar. Detta ”torn” är numera dominerat av graffiti som låtits vara kvar på byggnaden.