Gamla Stan

Som du säkert hör på namnet, så är Gamla Stan den plats som är den mest välbevarade av de stadsdelar som finns i Falkenberg. Här kan du gå i en vacker miljö och beskåda mycket gamla hus och byggnader. Faktum är att flera byggnader som finns i Gamla Stan är från 1500-talet. Bland annat så finns det en mindre kyrka som byggdes redan under 1300-talet, men har sedan dess brunnit ner en gång, och sedan renoverats m.m.

I Gamla Stan i Falkenberg så ligger även Falkenbergs Museum, och Törngrens Krukmakeri. Falkenbergs Museum är ett roligt museum som bjuder på flera olika utställningar varje år. Det är oftast mycket intressanta och blandade ämnen som tas upp, och ställs ut inne på Falkenbergs museum.

Törngrens Krukmakeri är även en mycket känd butik som har sysslat länge med konstverk i lera. Just nu är Törngrens Krukmakeri inne på sin sjunde generation, och butiken har varit verksam sedan 1789. Vilket betyder att Törngrens är Europa lägst bevarade krukmakeri.
Gamla stan ligger inte alls långt ifrån centrum, och det är bara en kort promenad för att komma till stadens torg. I Gamla Stan så har andra verksamheter öppnat. Bland annat så hittar vi ett café, en närbutik och ett gym i stadsdelen.