De gamla spåren ska bort – Plats för bostäder

I centrala Falkenberg ligger fortfarande tågspår, och en godsbanegård kvar. Aktiviteten på spåren har varit mycket låg efter att en ny tågstation i Falkenberg stod klar 2008. Nu har politikerna tagit ett steg mot att den gamla, och farliga godsbangården ska tas bort. Istället hoppas man att staden ska dras ihop, och att nya bostäder kommer på plats.

Det har funnits diskussioner om att börja på ett omfattande arbete för att ta bort resterna från de tågspår som ligger utmed Falkenbergs gamla tågstation. Idag fungerar den gamla stationen som en godsbangård som sällan är i bruk. Att spåren används så pass lite kan vara en säkerhetsrisk. Människor kan lätt glömma bort att det finns någon verksamhet kvar på platsen, och befinna sig vid livsfarliga ledningar kring spåren. Det är ett av skälen varför Falkenbergs kommun vill ta bort godsbangården.

En annan anledningen är för att spåren ligger som en barriär mellan centrum och Västra gärdet. Tanken är att ta bort denna barriär, och dra ihop staden så mycket det går. Planer finns även på att bygga bostäder på platsen där spåren ligger idag.

Inne hos SR.se/halland så kan du läsa mer om planerna, samt lyssna på en interjuv med Mari-Louise Wernersson om ämnet.

Det krävs mycket planering bakom detta beslut, därför kan vi förvänta oss att det dröjer ett tag innan kommunens planer blir till verklighet.

Fotot är från Falkenbergs gamla tågstation när den var i bruk. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *