Turist

Om du planerar att besöka Falkenberg under sommaren, eller någon annan tid på året så kan du läsa mer information här. Vi försöker här nedan samla en så bra guide för Falkenberg som möjligt. Här kan du bland annat läsa om vilka sevärdheter, turistmål, boenden, och mycket annat som staden erbjuder. Allt detta för att du som planerar din semester ska få så mycket kött på benen som möjligt. Hoppas du hittar den info som du söker i på vår sida.

Boende

boende-hotell-camping-bbDet finns flera olika typer av boende i Falkenberg för dig som söker ett bra och billigt hotell, camping, semesterhus eller bed & breakfast. Du kan hitta både hitta mer information och boka via vår hemsida. Du hittar ännu mer information om dessa olika typer av boenden här nedanför, och i genom att klicka dig vidare på de länkar som tar dig till våra sidor för respektive typ av boende i Falkenberg. Vi hoppas naturligtvis att du hittar allt som du behöver där, och kan fortsätta planera din semester på det sättet som du själv vill ha den.

Hotell

Falkenberg är en stad som lockar många turister hela året om. Främst lockar kanske turistmål som varuhuset Gekås i Ullared, Skrea Strand, eller Vallarnas friluftsteater. Dessa turister behöver såklart någonstans att bo. Därför finns det en många alternativ för dig som vill bo på hotell i Falkenberg. Du kan själv välja om du vill bo på ett hotell som ligger nära Falkenbergs centrum, Skrea Strand eller Ullared, beroende på vilket syfte din resa eller semester har. Vi har en sida där vi har samlat alla de hotell som vi rekommenderar dig att boka in dig på. Du kan se vår sammanställning av dessa boenden igenom att klicka dig vidare till vår sida över alla hotell som du hittar här nedanför.

Bra & billiga hotell i Falkenberg

Camping

skrea-strand-falkenbergPå sommaren är det väldigt vanligt att det är många som packar sin husvagn för att bo på någon av de campingar som finns att välja på i Falkenberg. På dessa campingar kan du även välja om du vill hyra en stuga, eller varför inte bo i tält? De flesta lösningar finns på de campingar som vi valt att ta med i vår lilla guide för campingplatser. Där kan du sedan enkelt gå vidare till en bokningssida där du kan sedan se till att boka stuga, campingplats, eller tältplats. Det är ett enkelt och smidigt sätt för dig att så snabbt som möjligt få din semester inbokad över sommaren.

Boka & hyra stuga & camping i Falkenberg

Semesterhus

Är varken camping eller hotell något för dig så kan du boka och hyra semesterhus i Falkenberg. Denna typ av boende rekommenderas till familjer, par eller större sällskap. Du kan med ett semesterhus hyra ett helt hus för dig och dina med resenärer. Många personer uppskattar att boka in sig i ett eget semesterhus. Anledningen till det är att du som turist får mer friheter och du kan bo i en miljö som ändå känns som hemma. Även här har vi sett till att bifoga med en liten guide som kan hjälpa dig att hitta ett semesterhus i Falkenberg som känns rätt. Du hittar denna guide här nedanför.

Boka & hyra semesterhus i Falkenberg

Bed & Breakfast

För dig som bara vill stanna under en, eller två nätter så kanske ett bed and breakfast i Falkenberg är att rekommendera. Denna typ av boende är en blandning mellan ett hotell och semesterhus. Du hyr helt enkelt in dig i ett rum som du kan sova i, och sedan kommer du att serveras en frukost. Helt enkelt en säng och frukost i en smäll. Det är mycket populärt att boka bed and breakfast när du t.ex. ska besöka Gekås i Ullared, eller är på genomresa igenom västkusten. Det finns en del boenden som du kan välja mellan om du är på besök. Hoppas att du hittar ett som passar just dina behov och krav som du har.

Boka Bed & Breakfast i Falkenberg

Turistmål

ullared-gekåsI Falkenberg kan du besöka flera intressanta turistmål och sevärdheter. Många turister lockas nämligen av de stränder som finns i Falkenberg, eller det stora varuhuset Gekås i Ullared. Det är knappast det enda som är roligt att besöka i Falkenberg. Här finns ett stort urval på saker händer, och som du kan göra i staden. Vad som är ett måste att besöka är helt enkelt upp till var och en som kommer till staden. Något som är ett faktum är däremot att det mesta som du kan göra här är roligare att besöka under sommaren. Liksom många andra städer i Halland och på västkusten så är Falkenberg helt klart en sommarstad. Staden beskrivs som en liten pärla som trots sin befolkning har mycket som händer, och att göra. Speciellt under sommaren då Falkenberg verkligen blommar ut!

Uppe i vår meny så kan du hitta till fliken som kallas för ”turist”. Där kan du se mer tips och idéer på hur du kan förgylla din tillvaro i Falkenberg under den tiden som du gästar staden. Där hoppas vi att du får all den info som du behöver för att vara säker på att du inte missar något viktigt under din semester.

Shopping & centrum

Många av de turister som kommer till Falkenberg kan lockas av den shopping som staden kan erbjuda. Bland de alternativ av butiker och affärer som finns så kan du få ett hyfsat bra utbud på din shopping. I centrum så finner du shopping-falkenbergnaturligtvis till de butiker som håller stadskärnan igång. Där finns nämligen en rad butikskedjor, och affärer som erbjuder produkter, och tjänster som du är intresserad av. Du kan läsa mer om vilken typ av shopping som du kan nå igenom att klicka dig vidare till vår guide över butiker och affärer som finns i Falkenberg. Där hittar du även mer information om Gekås i Ullared.

Butiker & shopping i Falkenberg

Händer i Falkenberg

Det kan vara bra att hålla sig uppdaterad här på denna hemsida om du vill se vilka evenemang och andra saker som händer i Falkenberg. Vi försöker nämligen att uppdatera så mycket vi kan om både stora och små saker som du kan göra. Främst så anordnas evenemang i Falkenberg under sommaren och vi kommer att uppdatera kontinuerligt allt eftersom evenemangen närmar sig. Så håll dig gärna uppdaterad om du tänkt att besöka Falkenberg. Det minskar chanserna att du missar något som du kanske gärna besöker under din vistelse i kommunen.

Restauranger

restaurang-mat-äta-falkeneberg”Äta bör man, annars dör man”. Så lyder ett gammalt uttryck som stämmer. Bland alla de restauranger i Falkenberg som du kan välja mellan så har vi lite tips. I Falkenberg ligger nämligen matställen och restauranger ganska så tätt, och ibland kan det vara svårt att hitta till det stället som erbjuder bäst mat efter dina önskemål. För att göra det lite lättare att välja så har vi även här gjort upp en liten guide med lite olika typer av restauranger som du kan besöka under din vistelse. Dessa restauranger är matställen som vi själva stolt kan rekommendera, och är restauranger eller krogar som vi själva tycker håller en bra klass. Du hittar vår matguide här nedanför.

Restaurang i Falkenberg

Ullared

Hela Sveriges ”shoppingsmecka” stavas Gekås i Ullared och ligger i Falkenbergs kommun. Varuhuset har blivit känt för att vara en riktig magnet när det gäller att dra till sig turister från hela Sverige, och till och med Europa. Varuhuset blev mycket känt efter att en tv-serie gjordes av Kanal 5, och gick ut på att tittarna fick hänga med under vardagen inne på i varuhuset i Ullared. Gekås har utan tvekan satt både orten Ullared och Falkenbergs kommun på kartan av större turistmål i Sverige. För att du ska få så bra info och fakta som möjligt över orten Ullared så har vi även här gjort en liten guide för dig. Den kan vara bra att använda sig av när du planerar din resa till Falkenberg. Du kommer snabbt och smidigt till denna lilla guide igenom att klicka dig vidare på den länk som vi har sett till att bifoga här nedanför. Hoppas du får svar på alla de frågor som du kan tänkas ha innan du tar dig ner till varuhuset.

Mer info om Ullared

Slutord

Vi hoppas att du får en trevlig semester i Falkenberg och hoppas du hittar rätt när det gäller såväl boende som saker att göra i staden. Det är inte alls ovanligt att många av de turister som besöker staden kommer även nästa år. Det finns så mycket att uppleva och njuta av i Falkenberg under sommaren, så att många t.o.m. har sett till att köpa en sommarstuga i Falkenberg eller nere vid Skrea Strand.

Vi ses!