Schubergstorpsskolan

Schubergstorpsskolan på Västra Gärdet i Falkenberg är en F-5 skola med integrerad förskoleverksamhet för 5 åringar, förskoleklass och fritidshem. Schubergstorpsskolan som är daterad till 1925 gör att lokalerna, med  ålderns rätt, har fått en väldig charm. På skolan går ungefär 200 barn och elever. När barnen börjar i årskurs ett så går barnen i åldershomogena grupper. Schubergstorpsskolan använder sig av olika lärmiljöer där både utomhuspedagogik och av IT-teknik används för att främja ett nytt lärosätt.

Schubergstorpsskolans förskola

Året ditt barn fyller 5 är barnet välkommet till att börja på Schubergstorpsskolans förskola i Falkenberg som bekvämt ligger i samma lokaler som Schubergstorpsskolan. Detta ger goda förutsättningar för bra sammarbete och övergång för barnen mellan förskolan och skolan (som börjar när barnet fyller 7 år). Förskoleklassen är frivillig men alla barn har skolplikt från året de fyller 7 till året de fyller 16.

Övrig Information

Trygghet, glädje och lärande är Schubergstorpsskolans ledord. Eleverna får möjlighet att lära sig på många olika sätt och möts av positiva och engagerade pedagoger. Atmosfären på Schubergstorpsskolan är varm och välkomnande för både elever och föräldrar. Det arbetas kontinuerligt för att barnen ska känna trygghet genom övningar i grupp och kompissamtal. Det finns även en trygghetsgrupp bestående av elever och personal som gemensamt arbetar för att alla ska känna sig trygga och trivas i skolan.

I föräldraföreningen och på föräldramöten finns möjlighet att lyfta frågor om Schubergstorpsskolan. Utvecklingssamtalet är ett viktigt tillfälle där man tillsammans med barnet och pedagogen kan prata om hur barnet har det i skolan och hur barnets fortsatta utveckling bäst kan stödjas.

Kontaktinformation

Känner du att Schubergstorpsskolan i Falkenberg är det självklara valet för ditt barn men har frågor att ställa så listar vi nedan all kontaktinformation.

Adress: Södergatan 18, 31173

Kontaktcenter: 0346-886000

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *