Wheels & Wings 2016

I Falkenberg har Wheels & Wings blivit en tradition för sommaren. Under tiden som evenemanget är igång beräknas ungefär 15 000 människor lockas till staden för att kika på unika veteranbilar, motorcyklar och flygplan.

OBSERVERA! Detta evenemang är från 2016. Se info om Wheels & Wings 2017

4Under 2016 kommer detta evenemang att ske den 15-16 juli i Falkenberg. Som vanligt räknas det med att bjudas på massor av roliga aktiviteter under Wheels and Wings!

Utställning 15-16 juli:
Fredag: 08:00 – 17:00 (entré 100 kronor)
Lördag: 08:00 – 18:00 (entré 150 kronor)
Barn under 15 år går in gratis.

Cruisning Falkenberg 15-16 juli:

Fredag: 18:00 – 00:00
Lördag: 18:00 – 00:00

– Se video från Wheels & Wings 2015


Karta för Cruising – Här kör bilarna!


wheels-and-wingsProgram & händelser 2016

Saker att vänta sig..

  • Cruising
  • Livemusik vid motorbanan (Lady Luck Combo, TT-grace & Creedence Tribute)
  • Dragrace
  • Wheels & Wings Awards
  • Folkets pris
  • Flygshow
  • Hoppborgar & ansiktsmålning för de små

Utställning – Både häftiga och roliga bilar med nostalgi kommer att finnas vid Falkenbergs motorbana. Denna ligger ut med vägen från Falkenberg till Ullared, närmare bestämt Ljungby. Där kan du som besökare, eller deltagare gå runt och beskåda alla bilar som finns med i utställningen.

Cruising – Genom Falkenbergs centrum kommer det att passera en cruising för alla deltagare. Då kommer bl.a. vackra bilar alá Amerika att fylla trafiken. Detta brukar leda till att många i Falkenberg väljer att ställa sig ut med stadens gator och tillsammans bilda en folkfest.

Det är ännu i fastställt exakt hur Wheels & Wings 2016 kommer att vara planerat. Däremot kan vi redan nu vänta oss cruising genom Falkenberg, öltält med musik och dans, och kanske en repris på en nostalgifest på Cortina i Vinberg. Mer om vad som kommer att hända under helgen då Wheels & Wings kommer till Falkenberg kommer vi att uppdatera.

Boende under Wheels & Wings

Många människor som är på besök i Falkenberg under Wheels & Wings behöver någon typ av boende. Är man för sent ute att boka hotell eller camping kan det ibland vara svårt att hitta något som är ledigt. Därför rekommenderar vi dig som letar boende i Falkenberg att så snabbt som möjligt boka in dig på det hotell, camping eller stuga som du tycker verkar bra. För att gå vidare till de alternativ som finns i Falkenberg så kan du klicka dig vidare på bilden här nedanför.Booking.com

Om du vill läsa mer om vilka hotell och campingar som vi på hemsidan rekommenderar så har vi länkat till våra recensioner. Där kan du läsa mer om alla alternativ som du kan välja mellan.

Hotell

Om du vill välja bland de hotell som finns i Falkenberg så rekommenderar vi dig att först läsa vidare om dinba alternativ. Det kan du göra via den länk som vi bifogat här nedanför. Där kan du läsa recensioner och mycket annat om ditt hotell innan du kan känna dig trygg med ditt val under Wheels & Wings.

– Hotell i Falkenberg

Camping

Vill du hellre bo lite mer spantanskt så kanske en stuga, eller campingplats skulle vara bra? Då har vi även här sett till att samla lite information om de mest populära campingar och uthyring av stugor som finns i Falkenberg. Läs gärna vidare genom att klicka vidare till vår sida om campingsplater i Falkenberg här nere.

– Camping i Falkenberg

Delta?

Om du vill delta i Wheels & Wings 2016 i Falkenberg så krävs ingen föranmälan. Det enda du behöver göra är att ta med dig din veteranbil till Falkenbergs motorbana. Där parkerar du sedan, och går runt och tjötar lite gött med andra deltagare och besökare. Falkenbergs motorbana ligger i Ljungby mellan Ullared och Falkenbergs centrum.

Observera att endast bilar med årsmodell 1976 eller äldre får delta i Wheels & Wings utställningen!