Drottning Blanka

Drottning Blankas Gymnasieskola i Falkenberg ligger mitt i centrum intill torget i nyrenoverade och fräscha lokaler. Som blivande elev kan du se fram emot en spännande gymnasietid på en personlig skola med en skön atmosfär som gör det lätt för dig att utvecklas och trivas. Här finns mycket kreativitet och skaparglädje tillsammans med teoretisk förankring med möjligheter till att pröva sina vingar i professionella sammanhang.

Program

Det erbjuds 6 program på Drottning Blankas Gymnasieskola i Falkenberg. De är Bild- och formgivning, Bild- och formgivning – Design och inredning, Bild- och formgivning – Stil- och trendstylist, Frisör, Juridik och Turism och Resor.

Bild- och formgivning

Utbildningen kommer att utveckla din konstnärliga och kreativa förmåga att uttrycka dig visuellt både på traditionella och moderna sätt och du får prova på många olika tekniker. Bild och formgivning är en profil för dig som är studiemotiverad och som vill att bildkonst och kreativitet ska få en stor del av din gymnasietid samtidigt som du skaffar dig en mycket bred behörighet inför högskolestudier.

Bild- och formgivning – Design och inredning

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program. I profilen Design och Inredning läggs stort fokus på den kreativa designprocessen där du arbetar med allt från första idéskissen fram till den färdiga produkten eller produktförslaget. Utbildningen kommer ge dig förståelse för bild och form, samt kunskaper om hur man kommunicerar med bilder, bildteori och bildens roll i samhället och historien.
Utbildningen är för dig som siktar mot en framtid som till exempel inredningsarkitekt, arkitekt, produktdesigner eller möbelformgivare.

Bild- och formgivning – Stil- och trendstylist

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program och profilen Stil- och Trendstylist riktar sig mot dig som har ett intresse för bild, mode, kläder och styling samt som under din gymnasietid vill få en bra blandning mellan teori, kreativitet och praktiskt arbete. Stil- och Trendstylist är en alternativ stylistutbildning som fokuserar på hur trender skapas, vad som gör att modet förändras samt hur du, bland annat genom rekvisita i form av kläder, hår, smink och accessoarer, uttrycker en stil, trend eller känsla. Stil- och Trendstylisten är personen som ger filmregissörens och fotografens vision liv.
Utbildningen är för dig som siktar mot en framtid som till exempel  stylist, butikskommunikatör, modejournalist, butikschef, kostymassistent eller modebloggare.

Frisör

Frisöryrket är ett spännande och kreativt yrke där du får direkt respons från kunden på ett bra utfört arbete. Praktik och teori går hand i hand. På hantverksprogrammet frisör lär du dig att uveckla dagsaktuella frisyrer till vardag och fest, för barn, kvinnor och män, med hänsyn till kundens förutsättningar, behov och önskemål.

Juridik

Detta program är för dig som är ambitiös och målinriktad med siktet inställt på juridik, företagande och ledarskap! Ekonomiprogrammet med inriktning juridik och är en högskoleförberedande utbildning. Programmet kommer att ge dig kunskaper, färdigheter och förmågor som krävs för att bli en god ledare eller jurist. I ledar- och chefsuppdrag ingår ofta ett ekonomiskt ansvar och detta förbereds du inför genom kurser i företagsekonomi. Du kommer även att läsa juridikkurser riktade mot privatlivet, affärsvärlden och samhället i stort.
Du kommer efter examen att vara väl förberedd inför högskolestudier som förbereder för arbeten på till exempel advokatbyrå, försäkringsbolag, polisen, intresseorganisationer eller affärsvärlden i stort.

Turism och resor

Hotell- och turismprogrammet ger dig en yrkesutbildning för arbete inom hotell-, konferens- eller turismområdet. Utbildningen är även passande för ett framtida arbete inom event och upplevelseindustrin. För de allra flesta är turism förknippat med nöjen, avkoppling och äventyr. Att arbeta inom turismområdet är dessutom mycket spännande och omväxlande. Här får du en god teoretisk såväl som praktisk utbildning inom området.
Efter att ha tagit examen på inriktningen turism och resor har du skaffat dig bra erfarenheter för ett servicearbete samt goda möjligheter att fortsätta studera vinter- och sommarturism på yrkeshögskolor i Sverige eller på högskolor och universitet i andra delar av världen.

Kontaktinformation

Adress: Arvidstorpsvägen 12, 311 34 Falkenberg

Telefon: 0346-713080

Mail: falkenberg@dbgy.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *