Grand Hotel

Endast ett stenkast från Falkenbergs mittpunkt, utmed den fina ån Ätran kan du hitta Grand Hotel. Detta ståtliga hotell, som byggdes 1880, fick sitt namn efter att 1931 blivit upprustat från det hopplöst föråldrade Stadshotell som det en gång var. Första gästen som Thor Nyman, Grand Hotels första krögare, någonsin slängde upp portarna för  var på midsommardagen den 24 juni 1931. Vid den stora invigningsfesten den 9 juli deltog allt vad Falkenberg och västkusten kunde uppbringa av potentater då tidningar runt om i landet beskrev Grand Hotel som ”pampigt utan like i västra Sverige”. Sedan dess har detta gamla Stadshotell hunnit fylla 84 år men är i bättre form än någonsin.

Du kan boka rum på Grand Hotel igenom att klicka dig vidare på bilden är nedanför!

17317021

Värdhuset Hwitan

Grand Hotel har många alternativ för den som är hungrig eller törstig då de slagits ihop med Värdshuset Hwitan, som bara ligger 100 meter uppströms utmed Ätran. På Värdshuset Hwitan serveras det enklare rätter, goda bakverk, smörgåsar och drycker i en härlig miljö. Om du letar efter mer avancerade maträtter så serverar Grand Hotel mat och dryck antingen inomhus eller på terassen som blickar utåt mot den fantastiska Ätran och dess vackra omgivning. Det serveras även frukostbuffé i restaurangen alla dagar i veckan.
Om du som gäst/sällskap vill varva ner har Grand Hotel även en relaxavdelning med massagestolar och ång- och torrbastu. Om ni även vill avnjuta ett glas vin eller ta en öl i avslappnande miljö så är Grand Hotels lobby perfekt för dig/er. Här finns även tillgång till TV, tidningar och en gästdator för den som behöver tillgång till internet.

Grand Hotel erbjuder tillsammans med Värdshuset Hwitan konferensmöjligheter av olika typer. Med välutrustade konferenslokaler och sammanträdesrum i olika storlekar är möjligheterna oändliga. Alla konferensrum innehåller det nödvändigaste inom teknik så som Wifi, projektor och trådlös mick/mygga. Det finns även Tryckhallen till förfogande för riktigt stora arrangemang.

Pris och rum

Hotellrummen som Grand Hotel i Falkenberg erbjuder finns i tre olika kategorier:  Standard, Superior eller Ekonomi. Alla rummen är utrustade med nya sköna sängar, platt-TV, telefon, Wifi, helkaklade badrum och minibar.

Standard: Det är till för dig som bara vill övernatta utan att bekosta det allt för mycket. Finns som enkel, grand lit (140cm bred säng) och dubbel. Priset varierar mellan 1210:- och 1410:-.

Ekonomi:  Dessa rum är mindre och finns inte många av. Ett rum med två separata sängar ligger på 1210:- kronor.

Superior: Rummet med det lilla extra. Alla Superiorrum har dubbelsängar och mot ett litet tillägg kan man även få ett rum med utsikt över antingen gården (1510:-) eller över ån (1610:-)

Boka

Om du känner att Grand Hotel är något för dig så är det bara för dig att klicka dig vidare via länken som finns på sidan där vi samlat alla hotell. Du hittar denna denna sidan under fliken turist i startmenyn. När du klickar dig vidare härifrån så kommer du komma in på Booking.com. Där kan du boka rum, betala och ordna allt för ditt besök eller semester i Falkenberg.

Recension

Grand Hotel är ett av få hotell i Falkenberg som håller hög standard från första steget innanför dörrarna till det att du lämnar.
Kvalitén på maten är i världsklass och miljön där du serveras, både inomhus och på terassen, är mysig och stilren. Rummen är rimligt stora och prisvänliga (1610:- för ett rum för två med balkong mot den vackra Ätran, hallå eller?)
Det som måste påpekas dock är att Wifi-täckningen inte alltid är den bästa beroende på vart ditt rum befinner sig i byggnaden. Det är även begränsat med parkeringsplatser även om det finns många ut med Ätran strax intill.
Summa summarum: Det totala betyget Grand Hotel i Falkenberg får från oss här på Falkenbergare är en solid 8 av 10. Det perfekta alternativet för dig som är här i nöje eller affärer.

Fler hotell i falkenberg

Om Grand Hotel trotsallt inte föll dig i smaken så finns det många andra alternativ för hotell i Falkenberg. Vill du/ni bo nära havet under din/er semester har vi alternativ så som Falkenberg Strandbad och Ocean Hotel som ligger precis intill Skrea strand. Det finns även alternativ för er som vill bo nära centrum men inte mitt i smeten. Ta er en titt på vår sida över hotell i Falkenberg och välj det bästa alternativet anpassat för just er semester!

Vi på Falkenbergare hoppas ni får en underbar semester här i Falkenberg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *