Hjortsberg

Bland Falkenbergs stadsdelar så hittar vi Hjortsberg som ett fint område med både lägenheter och villor. Hjortsberg ligger intill Skrea Strand, vilket märks av i stadsdelen under sommaren. Då kommer massor av turister för att bland annat handla i den livsmedelsaffär som finns i Hjortsberg. Andra verksamheter som finns i Hjortsberg är en bensinmack, pizzeria, blomsteraffär, och en skoaffär. Det gör att stadsdelen utgör ett litet mindre och eget centrum som är bra till hands med saker som behöver inhandlas.

Kristineslätt är ett område som ligger i samband med Hjortsberg. Där har de gjort plats för den nya arenan Falcon Alkoholfri Arena. I detta område så ligger även Falkenbergs Ishall som är en ganska ny och fräsch ishall. Där spelar det lokala hockeylaget som skapades i samband med att Falkenbergs ishall byggdes.

I Hjortsberg så inträffade en olycka år 2008. Då brann det i ett lägenhetshus ner till grunden. Ingen människa kom till skada, men hela 28 människor blev tillfälligt hemlösa efter branden.