Falkenbergs evenemang i maj

Det händer alltid något intressant i Falkenberg och nu när våren är här sjuder det av aktivitet i hela kommunen. Under maj månad arrangeras det flera spännande evenemang som passar lika bra för lokalbor som för besökare. I den här listan hittar du sex olika event som är uppdelade i olika kategorier:

 

Musikal: “The Sound of Music”, Falkenbergs Stadsteater

Varje helg från den 26:e april till och med den 12:e maj går det att se den populära musikalen The Sound of Music på Falkenbergs Stadsteater. Musikalen är en publik- och kritikerrosad familjeversion som gjorde succé när den framträddes på Intiman i Stockholm. Det går att se föreställningen kvällstid på fredagar och dagtid på lördagar de tre kommande helgerna. För vuxna kostar en biljett 595 kronor och för barn upp till 16 år kostar det 475 kronor. Föreställningen pågår i cirka 2,5 timmar.

 

Natur: Morups Tånge-dagen, fågelguidning
Den 11:e maj mellan klockan 10.00 – 13.00 arrangeras det en familjedag vid det vackra naturreservatet och Morups Tånge fyr. Under dagen kan man gå upp i den 27,6 meter höga fyren utan kostnad för att få se den spektakulära havsutsikten. Klockan 10.15 och 11.15 är det dags för gratis fågelguidning tillsammans med lokala ornitologer. Samling sker på parkeringen bredvid fyren. Ta med bra promenadskor, en vindtät jacka och kamera.

 

Sport: Falkenbergs FF – Malmö FF, Falcon Alkoholfri Arena

Den 5:e maj klockan 15.00 kan du följa Falkenberg FF och deras väg genom Superettan. Laget vid havet förväntas locka stor publik och därför rekommenderas det att förköpa biljetter till matchen. Då slipper du dessutom att stå i långa köer på arenan och biljetterna är även billigare vid förköp. Ett tips för att göra matchen ännu mer spännande är att spela på odds hos ett av alla populära onlinecasinon med betting som listas på den länkade sidan. Satsar du på Falkenberg FF och dem vinner mot Malmö FF så vinner även du.

 

Konsert: Mustasch & Tullbronegro, Falkhallens Blackbox

Den 18:e maj arrangerar Falkenberg Rockfest en rockafton i Falkhallens Blackbox. Det legendariska heavy metal-bandet Mustasch tar över scenen tillsammans med specialgästen Tullbronegro, ett tributband till deathpunkbandet Turbonegro. Under kvällen kommer Falkhallens barhylla vara öppen med barservering och en DJ som spelar hårdrock. Konserten har en åldersgräns på 13 år och baren 18 år. Det går att köpa biljetter via Falkenbergs turistinformation och Ticketmaster. Finns det biljetter kvar den 18:e maj säljs de i dörren till ett dyrare pris.

 

Mat: Smaka på Kattegattleden, Falkenbergsrundan
Den sista helgen i maj arrangeras det smak- och cykelrundor längs hela Kattegattleden. I Falkenberg den 25:e maj börjar och avslutas cykelrundan på Falkenberg Strandbad. Det finns tre starttider att välja mellan från kl. 9.00 – 11.00. Rundan tar cirka 5 timmar och cyklingen går i ett långsamt tempo. Det sker fyra stopp på vägen där deltagarna smakar av lokala delikatesser: gårdsmejeriet Skrea ost, Prostens pizza, kaffe- och chokladprovning på Båta Kåsan samt After Bike på Falkenberg Strandbad. Max tolv personer deltar i varje runda och biljetterna förbokas. Det går även att hyra cykel om man vill det.

 

Barn: Teatern “Far & Flyg med Alfons Åberg”, Ätrasalen Vessigebro
Den 11:e maj klockan 13.30 är det dags för barnteater i Ätrasalen Vessigebro. “Far & Flyg med Alfons Åberg” är baserad på tre av Gunilla Bergströms böcker om Alfons. Föreställningen pågår i cirka 40 minuter. Skådespelarna är Tobias Herbertzon och Kent Vickell. Biljetterna kan köpas i kassan på Ica i Vessigebro eller via Facebook. Det finns popcorn och dricka att köpa på föreställningen. Vessigebros brandkår finns utanför för att säga hej till barnen och visa upp brandbilen.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *