J-Dagen i Falkenberg 2016 – Snart tillbaka

I Falkenberg kommer J-Dagen att firas i sann tradition. Traditionen bygger på premiären av årets julöl från det lokala ölmärket – Falcon. J-Dagen 2016 i Falkenberg kommer att ske den 11 november, med start från kl.17:00.

I sann jultradition levereras årets julöl direkt bryggeriet till några av stadens krogar. Ölen körs minsann inte ut i lastbil, utan med hjälp av häst & vagn. Ut med vagnen brukar även ett fackeltåg att gå. Vilket skapar en mysig, och en julig känsla i staden. Ett mycket trevligt evenemang som utöver Wheels & Wings, är en riktig folkfest i Falkenberg.

Evenemanget är till för alla, gammal som ung! Trots att J-Dagen främst handlar om julöl, så finns andra saker att göra i Falkenberg under kvällen. Förra året bjöds det på föreställningar & lek för barnen på Rådhustorget.

I år har vi fått information att elever från Drottning Blanka ställer upp med ansiktmålningar & aktiviteter på Rådhustorget. Dessutom kan barnen lämna in sina önskelistor till tomten & bjuds på julmust.

Årets brygd av julölet kommer starta sin resa runt kl. 17:00 & vagnen och fackeltåget beräknas anlända till stan ca 18:30

falkenberg-j-dag-öl-krogarNär djur är inblandade i transporten så finns inga garantier för att körschemat hålls till punkt & prickar. De tider vi anger nedanför är därför ungefärliga.

17:15 – Hotel Ocean
17:30 – Falkenbergs Strandbad Hotell
18:00 – Tullbron
18:30 – Rådhustorget

J-Dagen har sitt ursprung i Danmark. Där leveraras Tuborgs Julebrygd runt om till Köpenhamns krogar, restauranger, och hotell. Traditionen kallas för J-Dag i Danmark. Falcon har sedan länge kopierat traditionen med sitt eget julöl & bjuder alla falkenbergare med på festen.

J-Dagen i Falkenberg 2016 – 11 november – kl. 17:00

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *